Владимир Захариев направи интересен експеримент. За него той сподели в

...
Владимир Захариев направи интересен експеримент. За него той сподели в
Коментари Харесай

Шофьор направи експеримент и предложи с колко трябва да се кара по магистралата

Владимир Захариев направи забавен опит. За него той показа в обществените мрежи. Захариев споделя с какъв брой е най-безопасно да се кара по автомагистрала. В поста си споделя и три доста слаби черти на нашата автомагистрала.

Искам да споделя нещо с вас. Който ме разбере - разбере, който не е на моето мнение - значимото е да сме живи и здрави.

Само не започвайте полемика " Ама като караш със 120 км/ч, си седи у вас! ". Не е това концепцията на поста.

Направих си опит и се пробвах денем да карам със 120 км/ч по маршрута Свиленград - София. От Свиленград до Автомагистрала Тракия карах със 120 км/ч.

След това имах опцията или 150 км/ч или 120 км/ч. Съответно избрах 150 км/ч.

Преди съм минавал същата права напълно със 120 км/ч.

Разликата беше 15 минути, релативно с напрежение шофиране и 100-тина километра по-малко с един контейнер, тъй като всички знаем, че колкото повече напъваш - толкоз повече харчи.

Карайки със 120 стигнах с 15 минути по-късно, само че по-скоро си бях отпочинал зад кормилото, в сравнение с да се напъвам.

В правата от Свиленград до Автомагистрала " Тракия ", си поддържах 120 без да ме прескача някой или да ми присвятква - всички караха горе долу с тази скорост.

Имах задоволително време да изпреваря ТИР и да се прибера, с цел да не преча на сътрудника, който постепенно ме застига със 140, което е и ограничаването.

Виждам няколко слаби места в нашите така наречен автомагистрали - 2 ленти са малко, трябват най-малко 3, с цел да може всеки самичък да избере подобаващата скорост за себе си без да пречи на останалите.

Друго нещо е, че огромна част от автомагистралите ни (визирам " Тракия " ) не е с съответна настилка - или настилка или да я преквалифицират в първокачествен път, а не автомагистрала.

И трето -  по нашите пътища е манталитета на водачите - в случай че е по-бърз от мен, е самоубиец, в случай че е по-бавен, е балък. Това не е по никакъв начин градивно.

Това са размислите на шофьор-любител с категория " В " и с задоволително опит зад кормилото, пътувал в разнообразни страни с опция да направи обективно съпоставяне.

Карайте рационално и бъдете здрави!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР