Владимир Сираков е новият административен ръководител на окръжната прокуратура във

...
Владимир Сираков е новият административен ръководител на окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Владимир Сираков е новият шеф на Окръжната прокуратура във Враца

Владимир Сираков е новият административен началник на окръжната прокуратура във Враца, реши през днешния ден Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет без никакви съмнения.
Сираков бе единственият претендент за поста.



Проблемите и решенията, които той изложи пред кадровиците бяха повече от съответни. Последното направи и особено усещане на Калина Чапкънова малко след чуването.
Да бъде засилена работата по закононарушенията против държане и разпространяване на опиати, както и по данъчните каузи – това са част от акцентите показани от прокурор Сираков, които той е заложил в концепцията си. „ Имаме опция за разширение на активността на следователите, можем да разтеглим и контакта с медиите “, уточни претендентът и отдели особено внимание на активизирането на връзката на обвиняването с локалните публицисти. Сред целите му се оказаха и възстановяване на работната среда, както и възстановяване на работата по преписки и досъдебни производства по отношение на понижаване на броя на анулираните актове.
„ Указанията, които дават наблюдаващите прокурори би трябвало да са съответни, точни и ясни и мисля, че мога да подобря индикаторите в тази тенденция. Подобряването на работата по спрените досъдебни производства може да бъде реализирано с даването на по-точни инструкции “, разяснява още прокурор Сираков.
От извънредно значение, съгласно него, е и усилване на работата по корупционни закононарушения, защото през предходната година се е оказало, че няма нито едно дело за корупция или данъчно закононарушения. Държавният обвинител уточни, че е нужно и възстановяване на контакта с органите на Министерство на вътрешните работи, в частност с ДАНС. Кандидатът се ангажира и с ежемесечни взаимни образования на прокурори и проверяващи органи.
След представянето, основният прокурор пръв взе думата за оценка.
„ Впечатлен и прелестно сюрпризиран съм от концепцията и представянето на сътрудника. Видимо той разполага с нужните качества и опит, за благополучие и като административен началник. Смятам, че сътрудника доста добре познава проблематиката на целия правосъден регион и мисля, че добре ще се впише в колектива на Окръжна прокуратура-Враца. Хареса ми обективния му разбор и считам, че ще обезпечи повече динамичност и успеваемост на обвиняването “, сподели Иван Гешев.
Така, единомислещо, с 8 гласа „ за “ Владимир Сираков стана новият областен прокурор на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР