Владимир Путин заяви, че руски военни са успели да евакуират

...
Владимир Путин заяви, че руски военни са успели да евакуират
Коментари Харесай

Путин: Наши военни евакуираха цивилни в Сирия

Владимир Путин съобщи, че съветски военни са съумели да изтеглят „ много огромна група “ цивилни от сирийския анклав Източна Гута. По думите на президента изострянето на обстановката в този следен от бунтовници анклав поради „ моментни тактически и политически прерогативи “ няма да докара до смислени резултати, съобщи организация ТАСС.

Путин разясни, че евакуацията е била издействана от турския президент Реджеп Ердоган, без да прецизира по какъв начин са били изведени цивилните. На конференция след срещата с австрийския канцлер Себастиан Курц президентът на Русия сподели, че възможностите за намиране на кротичък излаз от рецесията в Сирия зависят от желанието на сражаващите се страни, като бъде непокътната териториалната целокупност и единството на страната.

Руският водач упрекна бунтовниците в Източна Гута, че обстрелват други региони на Сирия, и заплаши, че Русия няма да търпи до безспир техните набези против съветски дипломатически и други представителства.

На общата конференция Курц съобщи, че неговата страна поддържа плана за газопровода по дъното на Балтийско море „ Северен поток 2 “, който ще свързва Русия и Германия. Но е належащо Русия да поработи още по голям брой елементи от плана, а и да обясни въздействието му върху други страни.

В наличието на австрийския канцлер съветският президент засегна и тематиката за глобите против юридически и физически лица от Русия. Заради тези наказания, които са „ безсмислено и нездравословно занятие “, вреди търпи освен Русия, само че и страните от Европейския съюз, сподели Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР