Владимир Путин, заедно с военния министър Сергей Шойгу, е посетил

...
Владимир Путин, заедно с военния министър Сергей Шойгу, е посетил
Коментари Харесай

Путин посети в московска болница ранени в Украйна войничета

Владимир Путин, дружно с военния министър Сергей Шойгу , е посетил болница в Москва, където се лекуват ранени военнослужещи след военните дейности в Украйна. Видеозапис от срещата беше оповестен от журналиста от VGTRK Павел Зарубин. Лицето на военния не се вижда във видеото.

За визитата оповестява и държавната организация ТА Секретен сътрудник.

Визитата бе обявена от президентския представител Дмитрий Песков, който разгласи, че се чака Путин да беседва с бойците по време на срещата . По думите му президентът " непрекъснато се интересува и държи под собствен надзор тематиката за изискванията , които се дават на ранените в хода на специфична военна интервенция ". Сега обаче, уточни Песков, " графикът на президента му разрешава персонално да отиде и да се запознае с тях и, най-важното, да поддържа връзка с военните ".

В ежедневната сводка на съветските военни не се дават данни нито за ранени, нито за починали съветски бойци на фронта.

От началото на нашествието на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари, публични данни са се посочвали единствено два пъти - на 2 март, когато бе направено признанието за 498 починали, и на 25 март, когато бе регистрирана гибелта на 1351 военнослужещи .
 В Украйна гинат най-вече руснаци от небогати райони
В Украйна гинат най-вече руснаци от небогати райони

1899 имена на починали руснаци в Украйна, удостовери BBC
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР