Владимир Путин все още не успява да постигне военните си

...
Владимир Путин все още не успява да постигне военните си
Коментари Харесай

МИ-6 предупреждава за имперски амбиции на Путин и в Африка

Владимир Путин към момента не съумява да реализира военните си цели. Русия има имперски упоритости в Африка, а Иран подхранва продължение на войната посредством доставката на безпилотни самолети и други оръжия за Кремъл. 

Това са част от акцентите в една от редките речи, която шефът на английската работа за външно разузнаване Ричард Мур изнесе в Прага, съобщи AP. Темата на изявлението е отдадена на разрастващите се закани за Запада от страна на Русия и Иран, а извадки от него бяха авансово публикувани от кабинета на Мур. 

" Правителството на президента Владимир Путин е обхванато от подкупност, битки и безсърдечна непросветеност, а протестът на водача на наемниците от " Вагнер " Евгений Пригожин разкри неумолимия разпад на нестабилната автокрация, на която Путин е президент ", сподели Мур. Той упрекна Русия, че употребява " Вагнер " като инструмент на империализма в Африка, предлагайки на водачите там " фаустовска договорка " - отбрана против естествени благосъстояния.

Изказването си Мур направи в резиденцията на английския дипломат в Прага като знак за " околните и продуктивни двустранни връзки сред Обединеното кралство и Чехия ". Това е едвам втората обществена изява на шефа, откогато оглави разследващата работа преди три години. 

И тогава, и в този момент акцент в речта му е въздействието на Изкуствения разсъдък за сигурността. И тогава, и в този момент той укорява Запада, че изостава от съперниците си, които влагат " пари и упоритости " в разрушително развиване на изкуствен интелект и авангардни технологии. Особено дейни в тази конкуренция, счита Мур, са Китай и Русия.

Изкуственият разсъдък ще промени света на шпионажа, само че няма да размени потребността от хора-шпиони, счита Мур. Според него в действителност има възможност да се случи тъкмо противоположното - " неповторимите характерности на сътрудниците на верните места ще станат още по-значими ". Той изясни, че в разузнаването хората не са просто пасивни събирачи на информация. Те получават цели, биват направлявани, могат да виждат нови тематики и да слагат нови въпроси, с които да влияят на процесите в битката с тероризма или контактите с държавните управления.

Британските шпиони към този момент употребяват изкуствен интелект, с цел да попречват доставките на оръжия за Русия, добави Мур. И предложи западните шпиони от ден на ден да се концентрират върху следенето на злонамереното потребление на изкуствен интелект от враждебни страни.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР