Владимир Путин спечели 77% от гласовете на изборите за президент

...
Владимир Путин спечели 77% от гласовете на изборите за президент
Коментари Харесай

Очаквано: Путин спечели изборите

Владимир Путин завоюва 77% от гласовете на изборите за президент в Руската федерация.

Това са данни на Фонд "Обществено мнение " (ФОМ), който организира допитване измежду участвалите в гласуването в неделя.

Според същия екзитпол претендентът на Комунистическата партия на Русия Павел Грудинин е втори с 11,8%, следва водачът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски с 5,9%. Кандидатката на партия "Гражданска самодейност " Ксения Собчак е четвърта с 1,8%.

Пети, съгласно екзитпола, е Григорий Явлински от партия "Яблоко " (0,9%). Борис Титов ( "Партия на растежа ") събира 0,7% от гласовете. По 0,6% в екзитпола на ФОМ е Сергей Бабурин (партия "Руски обществен съюз ") и Максим Сурайкин ( "Комунистите на Русия ").

В допитването са взели участие общо 112,7 хиляди души. Изследването е извършено на 1127 изборни секции в 737 обитаеми места в 83 субекта на Руската федерация. Във всяка секция са запитани за подадения глас по към 100 души.

Допитването е извършено от 8:00 до 19:30 по локалното време на всеки часови пояс в градските секции и от 8:00 до 17:00 - на селските.

По данни на Централната изборна комисия след обработка на 21,33% от протоколите от секционните комисии Путин също е новият президент, за трети път.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР