Владимир Путин смята, че Русия не е виновна за войната

...
Владимир Путин смята, че Русия не е виновна за войната
Коментари Харесай

Путин: Продължавам да виждам Украйна като братска нация

Владимир Путин счита, че Русия не е отговорна за войната в Украйна, добавяйки, че и двете страни " споделят покруса ".

По време на телевизионно послание с висши военни съветският президент сподели, че продължава да вижда Украйна като " братска нация ".

През февруари президентът Путин изпрати до 200 000 бойци в Украйна, предизвиквайки война, която докара до десетки хиляди смъртни случаи.

Той твърди, че спорът е " резултат от политиката на трети страни ".

Теорията, съгласно която повода е западната агресия, неведнъж е отхвърляна отвън Русия.

По време на обръщението си президентът Путин сподели, че Западът е " промил мозъци " на постсъветските републики, като се стартира с Украйна.

Той сподели: „ Години наред се опитвахме да изградим добросъседски връзки с Украйна, предлагайки заеми и евтина сила, само че не проработи “.

Дългогодишните опасения на президента Путин наподобява произтичат от растежа на НАТО след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Първоначалната цел на НАТО беше да се опълчи на съветската агресия след Втората международна война, само че Кремъл от дълго време твърди, че приемането от НАТО на някогашни руски съдружници като членове заплашва сигурността му.

Напрежението сред Кремъл и Запада се усили след свалянето на прокремълския украински президент Виктор Янукович през 2014 година, след месеци на улични митинги.

В обръщението си президентът Путин продължи: „ Няма в какво да ни обвинявате. Ние постоянно сме гледали на украинците като на приятелски народ и аз към момента мисля по този начин.

„ Това, което се случва в този момент, е покруса, само че виновността не е наша ", съобщи той.

Русия изстреля повече от 1000 ракети и ирански ударни дронове във вълна от удари по електроенергийната инфраструктура на Украйна, която стартира на 10 октомври.

Атаките потопиха милиони в мрак.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР