Владимир Путин ще трябва да понесе отговорност за войната, започната

...
Владимир Путин ще трябва да понесе отговорност за войната, започната
Коментари Харесай

Великобритания иска Путин да бъде съден

Владимир Путин ще би трябвало да понесе отговорност за войната, стартирана в Украйна , съобщи английският външен министър Джеймс Клевърли. Според него е належащо да се покаже на целия свят концепцията, че експанзията не може да носи изгоди на агресора , цитира думите му Би Би Си.

" Отговорността безусловно би трябвало да се понесе, това се отнася за бойците на фронта, направили закононарушения, и по-нататък до самия връх. Всеки би трябвало да носи отговорност, в това число Владимир Путин , " съобщи Джеймс Клевърли

В изявление за Би Би Си в неделя английският външен министър сподели, че Лондон поддържа Международния углавен съд, само че не изключва други механизми и има намерение, дружно с Украйна и други сътрудници, да дефинира най-ефективната система за привличане на виновниците за войната към отговорност.

В същото време, съгласно Клевърли, НАТО не заплашва и няма да заплашва Русия , защото е защитителен съюз за всички страни членки. Министърът означи, че полемики за присъединяване на страните от Алианса във войната се чуват единствено в изявленията на Владимир Путин.

" Няма вътрешна нужда НАТО да бъде въвлечена в спора и в действителност ние просто се опитваме да подсигуряваме, че това няма да се случи, " съобщи Джеймс Клевърли

В друго изявление за Sky News Джеймс Клевърли сподели, че не вижда признаци, че Владимир Путин в действителност желае да договаря за мир с Украйна.

Според него всевъзможни мирни договаряния не могат да служат като " прикритие " за превъоръжаване на съветската войска и Украйна би трябвало да дефинира параметрите за всевъзможни договаряния за преустановяване на войната, когато реши, че те са вероятни.

В сряда, че Русия се пробва да " замрази най-малко за малко " актуалната обстановка на бойното поле в Украйна , с цел да се възвърне и да стартира нова атака напролет.
 Британското разузнаване: Над половината руснаци желаят мирни договаряния с Украйна
Британското разузнаване: Над половината руснаци желаят мирни договаряния с Украйна

Малко евентуално е съветските сили да реализират триумфи на бойното поле в идващите месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР