Владимир Путин ще посети две малки бивши съветски държави в

...
Владимир Путин ще посети две малки бивши съветски държави в
Коментари Харесай

Путин заминава на първа визита в чужбина от началото на войната

Владимир Путин ще посети две дребни някогашни руски страни в Централна Азия тази седмица , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на съветската държавна телевизия.

Това ще бъде първата аудиенция на съветския водач в чужбина от началото на съветската инвазия в Украйна.

Войната, почнала на 24 февруари, умъртви хиляди хора, разсели още милиони и докара до съществени финансови наказания от страна на Запада, които съгласно Путин са причина за създаване на по-тесни търговски връзки с други сили като Китай, Индия и Иран.

По информация на " Россия 1 " съветският президент ще посети Таджикистан и Туркменистан, след което ще се срещне с сътрудника си от Индонезия Джоко Видодо за диалози в Москва.
 Путин не е подготвен за завършек на войната, само че когато е подготвен и ние би трябвало да сме подготвени
Путин не е подготвен за завършек на войната, само че когато е подготвен и ние би трябвало да сме подготвени

The Guardian: Нужни са по-широки договаряния за бъдещето на европейската сигурност, ново съглашение за стандартни сили и нови връзки сред НАТО и Русия

В Душанбе Путин ще се срещне с президента на Таджикистан Имали Рахмон, непосредствен съдружник на Русия и най-дългогодишният държател на някогашна руска република. В Ашхабад пък съветският държавен глава ще участва на среща на върха на каспийските страни, на която ще бъдат също водачите на Азербайджан, Казахстан, Иран и Туркменистан.

Последното известно пътешестване на Путин отвън Русия беше при започване на февруари , където той и китайският президент Си Дзинпин разкриха контракта за другарство без ограничавания, часове преди двамата да участват на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР