Владимир Путин се срещна в Сочи със сирийския си колега

...
Владимир Путин се срещна в Сочи със сирийския си колега
Коментари Харесай

Извънредно! Путин се срещна с Асад и гръмна голяма новина: "Ислямска държава" е разгромена в Сирия, руските ВКС се прибират у дома за ЧНГ!

Владимир Путин се срещна в Сочи със сирийския си сътрудник Башар Асад. Той посети Русия с работна аудиенция, заяви на уеб страницата си Кремъл, представен от международните организации.

Руският водач поздрави Асад с сполучливата битка против тероризма. По неговите думи сирийският народ минава през доста тежки тествания и се доближава към разгрома на джихадистите.

Сирийският президент съобщи от своя страна, че през миналите 2 години са явни триумфите, които са реализирани с помощта на взаимните дейности на съветските Върховен касационен съд и държавните войски. Той означи, че с помощта на Русия Сирия е избавена като страна. Асад добави, че интервенцията на съветската авиация е помогнала да върви напред и политическото контролиране на спора, отстояването на териториалната целокупност и самостоятелност на страната.

" През този интервал бяха реализирани огромни триумфи и на бойното поле и в областта на политиката. Много региони на Сирия са освободени и в тях се завръщат сирийс.зите, които бяха принудени да ги изоставен ", посочи Асад.

Руският президент изрази вяра, че скоро ще бъде дефинитивно сложена точка на битката с тероризма в Сирия, само че без значение от триумфите може да пораждат още огнища на напрежение.

" Проблемите с тероризма в света и в Близкия Изток, и в Сирия в това число ще продължат. Но главната задача към този момент е близка към довеждане докрай и може да се каже, че в най-близко време към този момент ще сме я решили ", сподели Путин.

Заявленията, които прозвучаха на срещата на Владимир Путин и Башар Асад, приказват, че битката с ИД в Сирия ще завърши до края на тази година и съветските Върховен касационен съд ще се завърнат, съобщи сенаторът Франц Клинцевич.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР