Владимир Путин се опитва да използва заплахата от масова миграция,

...
Владимир Путин се опитва да използва заплахата от масова миграция,
Коментари Харесай

Естонският премиер: Путин използва заплахата от масова миграция в Европа

„ Владимир Путин се пробва да употребява опасността от всеобща миграция, с цел да раздели и отслаби Европа, до момента в който поддръжниците на Украйна се борят да запазят единството си, с цел да победят Русия “, съобщи естонският министър председател Кая Калас, предава БГНЕС като цитира Guardian.

" Това, което нашите съперници знаят, е, че миграцията е нашата накърнимост. Целта е животът в Украйна да се направи в действителност неосъществим, тъй че да има миграционен напън към Европа “, разяснява Калас.

По думите ѝ Русия към този момент е основала миграционен натиск посредством опустошения в Сирия и в Африка посредством групата " Вагнер ".

" Мисля, че би трябвало да разберем, че Русия употребява миграцията като оръжие. Нашите съперници употребяват миграцията като оръжие. Те изтласкват мигрантите през границата и основават проблеми на европейците, тъй като употребяват този ход като оръжие, защото ние би трябвало да приемем тези хора, спазвайки правата на индивида. А това, несъмнено, е вода за мелницата на крайната десница ", съобщи естонският министър председател.

Калас призна, че ситуацията на украинците на фронта е " доста съществено " и че европейските обещания за спомагателни оръжия не са били изпълнени - нещо, което би могло да се поправи, в случай че НАТО поеме координацията на доставките на оръжия.

„ Проблемът е, че нашите обещания не избавят животи “, разяснява още естонският министър-председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР