Владимир Путин, руският президент, каза днес на унгарския премиер Виктор

...
Владимир Путин, руският президент, каза днес на унгарския премиер Виктор
Коментари Харесай

Путин каза на Орбан, че е готов да обсъди предложенията му за край на войната в Украйна

Владимир Путин, съветският президент, сподели през днешния ден на унгарския министър председател Виктор Орбан, че е подготвен да разиска нюансите на предложенията му за преустановяване на пълномащабната война в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Със сигурност знаете за моето изявление пред управлението на нашето външно министерство наскоро в Москва. Там изложих нашата позиция за вероятното спокойно споразумяване. Разбира се, че съм подготвен да обсъдя с вас нюансите ", заяви Путин.

" За страдание имаме огромен спад в нашия стокообмен ", означи съветският президент и добави: " Като цяло има върху какво да се работи, а има и взаимни планове. "

" При всички случаи се веселя да ви видя и има защо да си поговорим ", добави той.

Путин, който посрещна през днешния ден Орбан в Кремъл, съобщи, че е подготвен да изслуша позицията на унгарския министър председател за Украйна, като изиска от него да го запознае с мнението и на другите европейски сътрудници.

" Разчитам, че ще ме запознаете с вашата позиция, с позицията на европейските ви сътрудници ", сподели Путин.

Путин, който означи, че Унгария сега е поела ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, направи тези мнения преди диалозите в Кремъл сред двамата водачи.

Орбан сподели на Путин, че желае двамата да обсъдят въпроси, които са значими за Европа.

" Унгария скоро ще се трансформира в последната европейска страна, която може да приказва с всички ", сподели унгарският министър председател, представен от организация РИА Новости.

Орбан назова сегашната среща с Путин специфична, показва ТАСС.

" Много съм ви признателен, че даже в такива тежки условия се съгласихте да ме приемете ", обърна се унгарският министър председател към съветския водач.

При нужда двамата водачи ще беседват на четири очи, само че към този момент ще проведат договаряния в необятен формат, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Сега договарянията не престават както започнаха. Отначало ще поговорят с присъединяване на делегациите, а след това беседата ще продължи по време на работен обяд. Ако водачите сметнат за належащо те постоянно могат да се уединят и да беседват на четири очи ", добави представителят.

" Те ще беседват, колкото е належащо, само че считам, че минимум два-три часа ", уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР