Владимир Путин разреши и доброволци да се включат във военните

...
Владимир Путин разреши и доброволци да се включат във военните
Коментари Харесай

Путин праща 16 000 доброволци от Близкия изток в Украйна

Владимир Путин позволи и доброволци да се включат във военните дейности в Украйна, заяви РИА Новости. „ Ако има хора, които желаят на доброволни начала, не за пари, да отидат и да оказват помощ на популацията на Донбас, да ги посрещнем и да им помогнем да се доберат до зоната на бойните дейности ”, съобщи Путин в отговор на министъра на защитата Сергей Шойгу по време на съвещанието на Съвета по сигурност.

По-рано Шойгу уведоми президента, че в двете приети от Русия републики – ДНР и ЛНР, са постъпили повече от 16 000 запитвания от искащи да се включат доброволци, множеството от страни от Близкия Изток.

Владимир Путин означи, че „ западните спонсори на Украйна към този момент изпращат наемници в зоната на бойните дейности, вършат го намерено, пренебрегвайки всички правила на интернационалното право “. При това състояние той счита, би трябвало да се помогне на хората, които желаят непринудено, без пари, да поддържат жителите на Донбас.

Руският президент позволи още цялата военна техника, западно произвеждане, която се окаже в съветски ръце, да бъде предоставена на армиите на ДНР и ЛНР.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР