Владимир Путин предупреди Запада, че Русия е технически готова за

...
Владимир Путин предупреди Запада, че Русия е технически готова за
Коментари Харесай

Путин към Запада: Русия е готова за ядрена война

Владимир Путин предизвести Запада, че Русия е механически подготвена за нуклеарна война и че в случай че Съединени американски щати изпратят войски в Украйна, това ще се смята за забележителна ескалация на войната.
Путин, говорейки единствено няколко дни преди изборите на 15-17 март, които сигурно ще му обезпечат още шест години на власт, сподели, че сюжетът за нуклеарна война не „ бърза “ и не вижда нужда от потреблението на нуклеарни оръжия в Украйна.

„ От военно-техническа позиция ние, несъмнено, сме подготвени “,

сподели Путин пред телевизия „ Россия-1 “ и осведомителна организация РИА в отговор на въпрос дали страната в действителност е подготвена за нуклеарна война.
Путин сподели, че Съединени американски щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия – или в Украйна – Русия ще третира този ход като интервенция.
„ В Съединени американски щати има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическото въздържане “, сподели Путин.

„ Затова не мисля, че тук всичко бърза към нуклеарен конфликт,

само че ние сме подготвени за това “.
Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и Путин няколко пъти предизвести, че Западът рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че изпрати войски да се бият в Украйна.
Путин изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година, предизвиквайки пълномащабна война след осем години спор в Източна Украйна сред украинските сили от една страна и проруските украинци и съветските поддръжници от другата.
Западните водачи дадоха обещание да победят Русия в Украйна, само че след две години война съветските сили управляват малко под една пета от украинската територия.
В година на избори в Съединени американски щати Западът се бори с това по какъв начин да поддържа Киев против Русия, която е подсилила армията си със стотици хиляди мъже и се превъоръжава доста по-бързо от Запада.
Киев твърди, че се пази от завоевателна война в имперски жанр, предопределена да заличи националната му еднаквост. Русия твърди, че следените от нея региони в Украйна в този момент са Русия.

 

Източник: Ройтерс /Превод: SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР