Владимир Путин предупреди, че може да избухне ядрена война, ако

...
Владимир Путин предупреди, че може да избухне ядрена война, ако
Коментари Харесай

Путин: Ако Украйна влезе в НАТО, ще избухне ядрена война

Владимир Путин предизвести, че може да избухне нуклеарна война, в случай че Украйна се причисли към НАТО, и упрекна Запада в “пълно занемаряване на нашите опасения” за обстановката, заяви в. “Дейли мейл”.

Изказването съветският президент направи след 5-часови договаряния с френския си сътрудник Еманюел Макрон в Москва. Разговорите бяха водени на неуместно дълга маса, което накара специалисти да се съмняват дали двамата водачи въобще са се чували. Според анализатори пък Путин е желал да покаже какъв брой огромни са разликите сред него и Запада.

Пред Макрон съветският президент изрази опасенията си, че западни страни възприемат Крим като част от Украйна, а това би довело до проблеми, в случай че Киев стане част от НАТО, защото алиансът може да реши да върне силово полуострова.

“Ще бъдем ли тогава във война с НАТО? Това ще стане, в случай че нещата се развият по този метод. Вие какво, желаете да воювате с Русия ли? Франция желае да води война с Русия?”, запита Путин кореспонденти на конференцията с Макрон.

Френският президент пък сподели, че диалозите им са съдействали да се избегне по-нататъшно утежняване на рецесията към Украйна. Той добави, че са открити точки на доближаване на позициите по украинската рецесия, макар че разликите остават.

Кремъл обаче дефинира като погрешни френските изказвания, че съветският президент е заречен на сътрудника си, че Москва към този момент няма да подхваща никакви нови военни начинания към Украйна.

Във вторник Макрон бе в Киев, където се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, с цел да разиска и с него обстановката.

Президентът на Франция съобщи, че водачите на Русия и Украйна са се заели да съблюдават Минските съглашения.

“Сега имаме опция за прогрес в преговорите”, означи той пред Зеленски.

“Ако Русия нахлуе в Украйна, няма да има никакъв газопровод “Северен поток 2”. Това съобщи американският президент Джо Байдън след среща с немския канцлер. От своя страна Олаф Шолц съобщи, че Вашингтон и Берлин са изцяло единни по въпроса за наказания, които да бъдат наложени на Русия при положение на експанзия. Той предизвести, че сходна експанзия ще коства доста скъпо на Москва.

Същевременно 6 съветски военни кораба се насочат към Черно море от Средиземно море за военноморски учения, заяви Ройтерс.

От Москва разясняват, че това е било авансово планувано придвижване на военни запаси.

През януари Русия разгласи, че военният ѝ флот ще организира огромни учения

с присъединяване на всичките ѝ военноморски сили през първите два месеца на годината.

Първите американски войски, които укрепват съдружниците на НАТО на източния фланг, пък дойдоха в Румъния. Пентагонът заяви, че ще предислоцира част от “Страйкър” - бригада, формирана от към 1000 американски военни, от Вилчек, Германия.
Свързани вести Путин към Украйна: Красавице моя, ще би трябвало да търпиш
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР