Владимир Путин постави точка в спора за горивото на бъдещето

...
Владимир Путин постави точка в спора за горивото на бъдещето
Коментари Харесай

Путин посочи горивото на бъдещето

Владимир Путин сложи точка в разногласието за горивото на бъдещето в Русия и това не е електричеството. На съвещание на държавното управление той е изказал мнение, че страната би трябвало да отдаде приоритет на газта пред тока, предава ТАСС.

"Ясно е, че би трябвало да отделяме от ден на ден и повече внимание на въпросите от екологичен темперамент. Виждаме трендовете, които набират скорост в международната стопанска система, в това число и в автомобилостроенето, поради забележителното потребление на електрически автомобили. За нашата страна, несъмнено, потреблението на газомоторно гориво е даже по-голям приоритет ", акцентира съветският президент.

Путин разяснява, че "за да се получи електрическа енергия, тя първо би трябвало да се създаде, а забележителна част от нея се добива от въглеводороди. Това е доста съществено събитие, което регистрират малко на брой ", отбелязва съветският държавен глава.

Владимир Путин не за първи път се изрича в интерес на газта. По-рано съветският президент също е отбелязвал, че продажбите ѝ на вътрешния пазар ще имат по-голям стопански резултат, в сравнение с износът.

Като образец за изгодата от газта Путин е сочил "Газпром ", който от известно време модифицира автопарка си за работа на газ. "До какво докара това? До всеобщо уволняване на водачи - тъй като няма по какъв начин да крадат гориво ", споделя съветският президент, отбелязвайки, че елементарно може да се допусна какво се случва в армията, да вземем за пример.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР