Владимир Путин по време се готви да гласува В Русия

...
Владимир Путин по време се готви да гласува В Русия
Коментари Харесай

Избори с предизвестен край – четвърти мандат за Путин


Владимир Путин по време се готви да гласоподава

В Русия се създават президентски избори, които без никакви подозрения ще бъдат извоювани от президента Владимир Путин и ще му обезпечат още един шестгодишен мандат, след който той ще е бил на власт съвсем четвърт век.Путин е на 65 години и до момента е прекарал 18 години отпред на Русия, което към този момент го прави най-дълго управлявалият съветски или руски водач след Йосиф Сталин.

Предварителните изследвания дават на настоящия президент към 70% от гласовете, което е близо 10 пъти по-висока поддръжка пред най-близкия му съперник.

Така единственият въпрос без виновна тези избори е каква ще е изборната интензивност.А единственото допустимо проваляне за Путин би било, в случай че апатията измежду гласоподавателите надделее и огромна част откажат да вземат участие в изборите.

Кремъл постави старания изборната интензивност да бъде колкото се може по-висока. Според самостоятелния социологически център " Левада " се чака да гласоподават " сред 57-58 и 67-68 % " от гласоподавателите, т. е. колкото на предходните избори през 2012 година, до момента в който институтът ВЦИОМ протгнозира 63-67 %.

Заради съществуването 11 часови пояси в Русия гласуването стартира в съветския Далечен изток още преди среднощ. От полуостров Камчатка на изток до анклава Калининград на запад 107 милиона гласоподаватели са призовани да гласоподават от 8 ч. локално време.

Първите изборни секции в най източните региони отвориха порти още в 20 ч. по Гринуич (22 ч. българско време) в събота, а последните ще затворят в 18 ч. по Гринуич в неделя (20 ч. българско време). Всъщност първите бюлетини бяха пуснати още преди дни в някои труднодостъпни арктически региони.

Осемса претендентите за президентския пост. Последното изследване на института ВЦИОМ демонстрира, че Путин ще получи 69 % от гласовете. Втори е претендентът на комунистическата партия Павел Грудинин, който се чака да поддържат 7-8 %, а трети е ултранационалистът Владимир Жириновски с 5-6 %. Останалите петима кандидати, измежду които журналистката Ксения Собчак (1-2%), водачът на демократичната партия „ Яблоко “ и някогашен кандидатпрезидент Григорий Явлински (под 1%), съветският бизнес омбудсман Борис Титов, националистът Сергей Бабурин, водачът на различната кумонустическа партия „ Комунистите на Русия “ Максим Сурайкин, имат незначителна поддръжка.

Големият отсъстващ от президентските избори е опозиционерът Алексей Навални, на който бе неразрешено да се кандидатира поради присъда, която той отхвърля като изфабрикувана и политическа.

Гласувайки в неделя заран Путин сподели, че ще счита за триумф всеки % от гласовете, който дава му право да извършва отговорностите на президент, съобщи ТАСС.

Путин съобщи това в изборната си секция в отговор на въпрос какъв е резултатът, който ще счита за сполучлив за себе си. " Всеки, който дава право да се извършва длъжността на президент ", съобщи той.

Путин гласоподава в изборен сектор в постройка на Руската академия на науките, където гласоподава и на предходните избори през 2012 година

Отговаряйки на други въпроси, той изрази убеденост в правилността на програмата, която предлага за развиването на страната, и сподели, че през днешния ден е в " работно въодушевление ", тъй като му предстоят няколко работни срещи.

В изявление за американската телевизия Ен Би Си предходната седмица Путин сподели, че не желае да трансформира конституцията, с цел да се окопае във властта. Това значи, че този четвърти мандат би трябвало да е финален за него и мнозина специалисти считат, че през идващите шест години съветският президент ще дефинира и приготви своя правоприемник.

Изборите съответстват с четиригодишнината от анексирането в нарушаване на интернационалното право на украинския полуостров Крим от Русия. Те се организират и в разгара на шпионския скандал с отравянето в Англия на някогашния шпионин Сергей Скрипал и неговата щерка.

Сайтът на Централната изборна комисия на Русия е бил подложен в днешния избирателен ден на DDоS офанзива от айпи адреси от 15 страни. Това заяви пред публицисти председателката на ЦИК Елла Памфилова, съобщи ТАСС.

Тя сподели, че през днешния ден сред 2 и 5 часа през нощта е била парирана компютърна офанзива против уеб страницата на комисията от вида " отвод от услуга ". Пикът е бил в 2,20 часа московско време. Източниците на офанзивата са били ситуирани в 15 страни, сподели Памфилова и посочи, че са били атакувани и редица медии, освен уеб сайтът на ЦИК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР