Владимир Путин одобри изпращането на над 16 000 доброволци от

...
Владимир Путин одобри изпращането на над 16 000 доброволци от
Коментари Харесай

Владимир Путин одобри изпращането на над 16 000 доброволци от чужди страни в Украйна

Владимир Путин утвърди изпращането на над 16 000 доброволци от непознати страни, които да се вкслючат в бойните дейности в Украйна. На днешното съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че от ден на ден доброволци от разнообразни страни желаят да дойдат в Донбас, с цел да се включат в това, което назовават освободително придвижване. По думите му най-вече поръчки са получени от Близкия изток - към този момент повече от 16 000.

Владимир Путин се съгласи, като означи, че „ западните спонсори на Украйна към този момент изпращат наемници в зоната на бойните дейности, вършат го намерено, пренебрегвайки всички правила на интернационалното право “. При това състояние, счита Путин, би трябвало да се помогне на хората, които желаят непринудено, без пари, да поддържат жителите на Донбас.

По-рано от съветското министерство на защитата оповестиха, че силите на по този начин наречената Донецка национална република са освободили град Волновахи и стягат обръча към Мариупол.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков упрекна украинските националисти, че не разрешават на мирното население да напусне града по основаните филантропични коридори. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР