Владимир Путин обяви извънредно положение и разкритикува дъщерно дружество на

...
Владимир Путин обяви извънредно положение и разкритикува дъщерно дружество на
Коментари Харесай

Путин бесен заради промишлена авария

Владимир Путин разгласи изключително състояние и разкритикува дъщерно сдружение на колоса "Норилск никел “ след солиден разлив на дизел в сибирска река.

Разливането на над 20 000 тона дизелово гориво се случило в петък. Резервоар за гориво се срути в електроцентрала покрай град Норилск, ситуиран над Арктическия кръг и изтича в близка река, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на видеоконференция Путин нахока ръководителя на дъщерното сдружение на "Норилск никел “, което е притежател на електроцентралата Топлоелектрическа централа №3, откакто чиновници обявиха, че компанията не е съобщила за случая.

"Защо държавните организации схванаха за това два дни след обстоятелството? От обществените медии ли ще научаваме за изключителни обстановки? Вие там добре ли сте? “, сподели Путин на шефа на ТЕЦ-а Сергей Липин в извънредно остра реакция, излъчена по малкия екран.

Губернаторът на района на Красноярск Александър Ус сподели на Путин, че "научил за действителната обстановка " едвам в неделя, откакто в обществените медии се появи тревожна информация.

Путин съобщи, че се съгласява, че е належащо национално изключително състояние, с цел да бъдат употребявани повече запаси за разчистване.

Експертът на Световния фонд за дивата природа Алексей Книжников съобщи, че екологичната група е тази, която сигнализира експертите за нуждата от разчистване, откакто удостовери повредата посредством своите източници.

"Това са големи размери ", сподели той. "Беше им мъчно да го прикрият. "

Обемът на разлива е доста по-голям от разлив през 2007 година в Керченския пролив на Черно море, при който ставаше дума за 5000 тона петрол, съобщи специалистът на WWF.

Книжников сподели, че дизеловото гориво е по-леко от маслото, тъй че е евентуално да се изпари, а не да потъне, само че е по-токсично да се почисти “.

Река Амбарная, която пое по-голямата част от разлива, ще бъде мъчно да се почисти, тъй като е прекомерно плитка, с цел да се употребява баржи, а в отдалечения район няма пътища, обявиха на Путин.

Министърът на околната среда Дмитрий Кобилкин съобщи, че счита за прекомерно рисковано изгарянето на горивото, което някои оферират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР