Владимир Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна,

...
Владимир Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна,
Коментари Харесай

Путин: Русия няма да преговаря, докато украинската армия е в настъпление

Владимир Путин не отхвърля концепцията за мирни договаряния за Украйна, само че няма да има преустановяване на огъня, до момента в който украинската войска е в нахлуване. Това съобщи самият президент на Русия на срещата на върха в Санкт Петербург, акцентирайки, че африканските и китайските начинания могат да послужат като основа за намиране на мир.

Вече и Русия, и Украйна споделиха, че няма да седнат на масата за договаряния, без да се изпълнят избрани предварителни условия. Киев сподели, че няма да отстъпи никаква територия, до момента в който Москва съобщи, че Украйна би трябвало да одобри " новата териториална действителност ".

Но бурята на срещата на върха беше провокирана от изказванието на Путин, че съветската войска се е отдръпнала от обсадата на Киев при започване на нашествието предходната година, тъй като е била помолена да сътвори условия за сключване на спокойно съглашение.

" По принцип планът на това спокойно съглашение беше координиран. Но след изтеглянето на нашите войски от покрайнините на Киев, което беше поискано от нас, с цел да се основат условия за подписване на окончателното съглашение, управляващите в Киев отхвърлиха всички предходни съглашения ", сподели Путин, представен от Telegram. 

Както предава Republicworld.com, известието му за изтеглянето на войските мистериозно изчезна от канала на Кремъл в Telegram. Оригиналният текст е показан на видео и сега не е наличен като дубликат на уеб страницата на Кремъл.

В средата на юни Путин също обществено сподели план на мирния контракт, който двете страни бяха подписали в Истанбул по време на началната фаза на нашествието, също на среща с африкански водачи. Той упрекна Киев, че е подписал съглашение с Москва и по-късно го е хвърлил " на бунището на историята ", напомня БГНЕС.

" Къде са гаранциите, че в бъдеще няма да отхвърлят още веднъж други контракти? Русия в никакъв случай не отхвърля договаряния ", сподели тогава Путин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР