Владимир Путин на разширена колегия на Министерството на вътрешните работи

...
Владимир Путин на разширена колегия на Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Путин обозначи нов принцип на миграционната политика

Владимир Путин на разширена гилдия на Министерството на вътрешните работи започва процеса на актуализиране на миграционната политика на Русия. Новите подходи и цифровизацията на тази област би трябвало да подсигуряват главния принцип - единствено тези, които почитат езика, културата и традициите на страната, могат да идват да живеят и работят в Русия. Експертите означават, че тематиката за пресичането на незаконната миграция е фундаментално значима за съветското общество.

На разширената гилдия на Министерство на вътрешните работи съветският президент Владимир Путин уточни пресичането на незаконната миграция като един от целите на ведомството. Според него в доста случаи незаконната миграция се трансформира в разплодник на екстремистки действия. В същото време президентът счита за неприемливо потреблението на трагичните събития в „ Крокус Сити Хол “ „ за провокиране на национална ненавист, ксенофобия, ислямофобия и така нататък “.

„ Когато обаче започнете да разбирате събитията по съответен случай, съответно закононарушение, се оказва, че индивидът е попаднал в Русия без особени проблеми: минал е през всички формалности, получил е патент за работа, постоянно има цялостен куп на закононарушения зад него, от време на време злонамерени. След това той кандидатства за поданство, без даже да знае обикновен съветски език “, означи президентът.

Путин прикани за коренно възобновяване на методите към миграционната политика. „ Необходими са модерни, цифрови, електронни биометрични бази данни. Тези, които работят в този момент, явно не са задоволителни. Те не ни разрешават изцяло да смекчим рисковете и рецидивите на незаконната миграция “, сподели президентът. Промените би трябвало да подсигуряват ползите и сигурността на страната и обществото при опазване на междуетническата и междурелигиозната естетика.

„ Принципът, че единствено тези, които почитат нашите обичаи, език, просвета, история, могат да дойдат да живеят и работят в Русия – този принцип би трябвало да бъде решителен “, сподели Путин, инструктирайки Министерство на вътрешните работи и други специфични служби, дружно с държавното управление и президентската администрация, да показват лист с предпочитани решения на този проблем.

Заслужава да се означи, че в понеделник съветското министерство на вътрешните работи разгласи, че е завършило работата по законопроект за стягане на държавния надзор в региона на миграцията. Проектодокументът е импортиран в държавното управление. Документът изисква наложително снемане на пръстови отпечатъци и фотоси на всички чужденци при влизане в Руската федерация. Ще бъде основан и цифров профил на непознат жител с цялата информация за него от осведомителните системи на държавни организации и компании.

Законопроектът допуска мигрантите да получават една персонална карта вместо всички миграционни документи, издадени през днешния ден. Трябва да се вкарат и регистри на работодателите и задграничните служащи.

Освен това от мигрантите ще се изисква да подпишат съглашение за преданост, а експулсирането на нарушителите от страната може да бъде издадено отвън съда. Друго изобретение ще бъде електронното удостоверение за законността на престоя, което може да се ревизира в действително време. Той ще бъде и основа за вписване на права върху недвижими парцели, брак, раждане на дете, записване в университети и така нататък

Експертите означават, че квалифицираният от министерството законопроект от дълго време изисква приемане. „ Написах 19 оферти за този законопроект, 17 от които бяха признати “, сподели Вадим Коженов, президент на Федерацията на мигрантите на Русия. Той напомни, че законопроектът, импортиран от Министерство на вътрешните работи, се разисква от няколко години, през март 2021 година документът беше оповестен на федералния портал за планове на нормативни правни актове. „ Оттогава те се пробват мъчително да координират законопроекта сред отделите “, оплаква се специалистът.

Според него, в случай че законопроектът бъде признат, Русия ще направи огромна крачка в миграционната политика. „ Законът предлага девет съществени новаторски хрумвания. Моделът на регистъра и единният документ, който замества всички издадени през днешния ден миграционни документи, потвърждаващи правото на живот и работа в страната, е пробив “, добави той.

„ Наемаме разнообразни категории мигранти. За беларусите, като жители на съюзната страна, има един юридически режим, за жителите на други страни - членки на ЕАЕС и Оперативно-наблюдателно дело, техните лични режими, както и за висококвалифицирани експерти от други страни, което предизвиква доста безпорядък. А законът допуска един документ - и за мексиканец, и за арменец. Това е доста комфортно, тъй като разрешението за краткотрайно престояване ще изчезне “, изясни Коженов.

Според него миграционната политика би трябвало да бъде приведена в единна логичност, регистрите на работодателите и задграничните служащи ще бъдат ефикасни принадлежности, а също по този начин ще създадат документооборота в тази област транспарантен. „ Работодателят ще отиде в персоналния си профил, ще откри служителя в регистъра и ще натисне бутона „ Наем “ - и това е всичко. Всичко ще бъде законно “, разказва процеса лекторът.

Кирил Кабанов, член на Съвета по правата на индивида към президента, също се разгласи в поддръжка на регистъра на работодателите и мигрантите, защото това ще разреши по-добро контролиране на миграцията. „ Ние се борим за целеустремен асортимент на мигранти. И в това нашата позиция е сходна с позицията на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Кабанов.

„ Приемането на законопроекта ще изиграе позитивна роля по въпросите на рационализирането и наблюдението на престоя на мигранти на територията на Руската федерация “, склонен е Олег Иванников, подполковник от запаса на Министерството на вътрешните работи. Той счита, че дигитализацията в региона на миграционната политика „ е потребна както за мигрантите, по този начин и за правоприлагащата система “.

Също по този начин е значимо да се отделят спомагателни сили и запаси за битка с незаконната миграция, като се опрости процеса на депортиране на нарушителите, предлага събеседникът. Той напомни, че до депортирането на незаконните имигранти (а това е комплициран от правна позиция процес) миграционните органи на Министерство на вътрешните работи им обезпечават храна, защита и лекуване при нужда. Всичко това изисква финансови разноски.

„ Чужденците, които идват да работят при нас, би трябвало да знаят съветски език и да почитат културата и традициите на Русия. Всякакви прояви на пренебрежение и неодобрение от нашите обичаи и просвета, жители, история би трябвало да се възприемат като съображение за преустановяване на престоя на чужденец в Русия “, споделя Кабанов.

Правозащитникът особено означи думите на президента за казуса с приемането на съветско поданство от наши сънародници, които приказват съветски и са носители на съветската просвета. „ В същото време чужденци, които не приказват съветски или имат отрицателно отношение към нашата история, обичаи и просвета, получават съветско поданство по съмнителни способи “, добави специалистът.

Кабанов счита, че страната би трябвало да подсигурява ползите и сигурността на обществото, като в същото време резервира междуетническата естетика и културната еднаквост на Русия. С речта си на разширената гилдия на Министерство на вътрешните работи, продължи Кабанов, Путин даде старт на процеса на актуализиране на методите към миграционната политика, учреден на правилата на правдивост и прецизно използване на съветските закони.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед10733Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед7222Д-р Пламена Заячка: Европейският съюз от ден на ден изземва компетентностите на националните държавиАлтернативен Поглед6643Д-р Пламена Заячка: Политическа партия проиграха митинга! За две години направиха сглобка, която разглоби страната!Алтернативен Поглед19110Войн Божинов: Политическата конюнктура в РСМакедония, албанският фактор и антибългарската кампанияАлтернативен Поглед11419Войн Божинов: Рано или късно Белград ще признае Косово! Вучич е рожба на западната политика, а не на съветската!Алтернативен Поглед549998Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179802Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138236Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123328Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92988Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков14697 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР