Владимир Путин може да спаси Кримския мост от разрушаване, ако

...
Владимир Путин може да спаси Кримския мост от разрушаване, ако
Коментари Харесай

Украйна към военнопрестъпника Путин: Кримският мост ще бъде разрушен

Владимир Путин може да избави Кримския мост от разрушение, в случай че всички нашественици бъдат изтеглени от полуострова по него. Това сподели секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов в изявление за полския вестник Wyborcza.
 
" Предупредих за това още през месец март. Това е боен обект (Кримския мост, бел. ред.), през който се трансферират подкрепления за силите на агресора. Следователно този обект предстои на заличаване. Няма нищо изключително в това. Но Путин има късмет да избави това оборудване, в случай че изтегли войските от Крим по този мост ", акцентира Данилов.
 
Мостът над Керченския пролив е употребен от съветските окупатори, с цел да доставят подкрепления и оръжия за експанзията си против Украйна. Украинският полуостров беше окупиран през 2014 година През последните дни съветски военни цели бяха подложени на редица офанзиви.
 
Киев ясно акцентира, че Кримският мост е законна военна цел и може да бъде погубен във всеки един миг, тъй като е част от стратегическата военна инфраструктура на Русия, която стартира пълномащабна непредизвикана война на 24 февруари. Вчера украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна ще си върне контрола над окупирания от руснаците полуостров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР