„Владимир Путин може да бъде съден за военни престъпления, ако

...
„Владимир Путин може да бъде съден за военни престъпления, ако
Коментари Харесай

Христо Христев: Съд за геноцид може да има за Путин

„ Владимир Путин може да бъде съден за военни закононарушения, в случай че се потвърдят. Широкият кръг от принадлежности на интернационалното право дават тази опция. “ Това разяснява преподавателят по европейско право Христо Христев.

Той добави, че сходни следствия са дълги и следствията по отношение на Путин не се знае какви ще са изключително когато е президент на Русия.

Световни водачи упрекват Русия в осъществяването на геноцид в Украйна поради избиването на цивилни жители в киевското предградие Буча. И Русия, и Украйна желаят Съветът за сигурност да разиска зверствата в Буча.

Христев изясни, че законното водене на война не включва обстрел на цивилни и поразяване на жилищни региони и здания от цивилната инфраструктура.

„ От началото на месец март е намерено следствие по искане на 41 страни по уредбата на интернационалния углавен съд, всички страни членки на Европейския съюз, други страни, които смятат, че има задоволително данни да се проверява осъществяването на военни закононарушения. Т.е. Русия като страна има опция да бъде наказана да заплати репарации “, добави специалистът.

Той добави, че няма да е елементарно събирането на доказателства и че това ще продължи дълго време, само че поради етапа на развиване, в която се намираме, необятното отразяване на обстановката в действително време в обществените мрежи и на огромния брой репортери, които са в Украйна няма по какъв начин такива дейности да останат скрити.

„ Международния углавен съд има компетентността да ангажира по своята уредба наказателната отговорност на тези физически лица, които са директно виновни за осъществяването на военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид, в това число самият Владимир Путин “, добави Христев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР