„Владимир Путин каза, че в Сирия и Ирак има 7000

...
„Владимир Путин каза, че в Сирия и Ирак има 7000
Коментари Харесай

Атаката в Ню Йорк - подпис на типичния джихадист

„ Владимир Путин сподели, че в Сирия и Ирак има 7000 джихадисти от някогашния СССР… Последното изследване, което имам, приказва, че когато ИД не съществува, тези джихадисти ще стартират да се връщат там, откъдето са пристигнали – в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, ще минат през Турция, ще минат и през България”, уточни по bTV Алексиев, който е ръководител на Центъра за балкански и черноморски проучвания.

„ Саморадикализиране кардинално няма, има радикализация в интернет, в джамиите, в специфични общества. Този човек от някъде е получил тези хрумвания, те не са му пристигнали от Господ”, разяснява Алексиев.

Мюсюлманите в Съединени американски щати са по-малко от 1%, до момента в който в Европа тук-там са 10% и повече – напълно разнообразни са величините, когато става дума за заплахата от мюсюлманска радикализация, акцентира специалистът.

„ Турция стартира да прави в цяла Европа това, което правеше Саудитска Арабия. Тази активност е де факто наследена от Турция. Не би трябвало да си вършим илюзии – ние сме дали право на турски държавни служители от Дианета да ръководят второто по огромния изповедание у нас”, означи Алекс Алексиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР