Владимир Путин и Виктор Орбан Снимка: ТАССУнгарският премиер Виктор Орбан

...
Владимир Путин и Виктор Орбан Снимка: ТАССУнгарският премиер Виктор Орбан
Коментари Харесай

Орбан завива към Путин

Владимир Путин и Виктор Орбан Снимка: ТАСС

Унгарският министър председател Виктор Орбан бе в понеделник на работен обяд в Москва и разиска с съветския президент Владимир Путин „ европейския дневен ред “, заяви прессекретарят на съветското президентство Дмитрий Песков, представен от ТАСС.
Унгария дружно с Полша е под мощен европейски напън поради отклонение от базови правила на демокрацията, поради нежеланието й да приема бежанци и поради съпротивата й против Франция, Австрия и Германия за смяна на директивата за командированите служащи.
" Орбан организира работен обяд с Путин. В продължение на час и половина в детайли бе разисквано равитието на двустранните връзки, „ сверихме си часовниците “за осъществяването на огромните планове, преди всичко АЕЦ „ Пакш “, разменихме отзиви по европейските въпроси ",- сподели Песков. „ По думите му „ се състоя общо взето извънредно прям и задоволително значителен разговор “. Изслушани били отчети на съпредседателите на междуправителствената комисия, които установили, че се следи положителна динамичност с растеж от над 30% на икономическите взаимоотношения. Представителят на Кремъл подчертал, че този напредък не е обвързван с нефтената обстановка, а се дължи „ чисто на растежа на вложенията, откриването на нови предприятия и взаимни индустриални начинания “.
Русия е под стопански наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати поради присъединението на Крим към нейната територия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР