Владимир Путин и Ебрахим РаисиРуският президент Владимир Путин е разговарял

...
Владимир Путин и Ебрахим РаисиРуският президент Владимир Путин е разговарял
Коментари Харесай

Русия и Иран демонстрираха близостта си

Владимир Путин и Ебрахим Раиси
Руският президент Владимир Путин е разговарял с иранския президент Ебрахим Раиси, като двамата водачи са сложили акцент върху задълбочаването на политическото, комерсиалното и икономическото съдействие, се споделя в изказване на Кремъл от събота, съобщи „ Ройтерс “.

В известието не се показва по кое време е извършен телефонният диалог и не се загатват иранските оръжейни доставки за Москва. Русия усили напъните си за създаване на връзки с Иран и други незападни страни, откогато нахлу в Украйна на 24 февруари.

„ Бяха разисквани редица настоящи въпроси от двустранния дневен ред, като акцентът беше подложен върху по-нататъшното усилване на съдействието в политическата, комерсиалната и икономическата област, в това число в бранша на превоза и логистиката “, обявиха от Кремъл.

Високопоставен съветски чиновник по сигурността се срещна с ирански водачи в Техеран в сряда и двете страни дадоха обещание по-тесни връзки.

Посещението се случи след обвиняванията на Украйна и Запада, че Русия е употребила ирански безпилотни самолети, с цел да нападна енергийната инфраструктура на Украйна.

Иран твърди, че е изпратил на Русия дребен брой безпилотни летателни апарати преди началото на войната. Миналия месец двама високопоставени ирански чиновници и двама ирански дипломати обявиха пред Ройтерс, че Иран е заречен да даде на Русия ракети земя-повърхност.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР