Владимир Путин и Александър Лукашенко обсъдиха днес в телефонен разговор

...
Владимир Путин и Александър Лукашенко обсъдиха днес в телефонен разговор
Коментари Харесай

Путин и Лукашенкo: Важното е да не си разваляме сътрудничеството в Съюзната държава |

Владимир Путин и Александър Лукашенко разискаха през днешния ден в телефонен диалог обстановката, зародила в Беларус след изборите за държавен глава, оповестява ТАСС. 

" Александър Лукашенко осведоми за обстановката в Беларус след президентските избори. От двете страни беше изразена убеденост, че всички зародили проблеми скоро ще бъдат уредени. Главното е от тези проблеми да не се възползват деструктивни сили, стремящи се да нанесат ущърб на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в границите на Съюзната страна ", обявиха от пресслужбата на Кремъл. Става дума за Съюзната страна - наддържавното обединяване на Руската федерация и Република Беларус, контрактувано през 1996 година

Разговорът между Владимир Путин и Александър Лукашенко се е състоял по самодейност на беларуската страна, отбелязва ТАСС.

Балтийските страни: Спрете насилието

Същевременно премиерите на балтийските страни излязоха със взаимно изказване, в което показват " дълбокото си безпокойствие по отношение на насилственото угнетяване на мирни митинги и с политическите репресии на управляващите против опозицията след президентските избори в Беларус, които не бяха нито свободни, нито почтени. "

Премиерите приканват беларуските управляващи да прекратят насилието против мирни стачкуващи, да освободят всички политически пандизчии и хората, които бяха арестувани по време на митингите.

Министър-председателите на Естония, Латвия и Литва приканват Беларус да създаде свободни и почтени президентски избори, да подсигурява прозрачността на процедурите и присъединяване на интернационалните наблюдаващи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР