Владимир Путин е всеизвестен с психологическите си трикове преди срещи

...
Владимир Путин е всеизвестен с психологическите си трикове преди срещи
Коментари Харесай

Ердоган принуди Путин да го чака прав пред журналистите преди срещата в Иран

Владимир Путин е общоизвестен с психическите си трикове преди срещи с задгранични водачи - един от тях е да принуждава президенти, министър председатели и други ръководители на делегации да го чакат, без да знаят по кое време ще бъдат позволени до среща. Понякога закъснението му е толкоз огромно, че отстрещната страна стартира да се пита дали въобще диалогът ще се организира.

През 2008 година да вземем за пример тогавашният министър-председател на България Сергей Станишев чака цели 3 часа, преди да бъде признат в Сочи - с формалното пояснение, че по-ранен ангажимент на Путин се удължил. Ангела Меркел също познава методите му, тъй като няколко пъти се е налагало да трансформира графика си като канцлер на Германия поради капризите на съветския президент.

Виктор Янукович става жертва на една от най-дългите " дупки " сред планувана и извършена среща на Путин през 2012 година в Ялта. Украинският президент е принуден да чака близо 4 часа, тъй като Путин изненадващо засякъл по пътя група мотористи от групировката " Нощните вълци ", с които е огромен другар.

Подобна сцена се разиграва и през 2020 година в Кремъл, когато посетител на Путин е не какъв да е, а турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, който идва в Москва за договаряния във връзка напрежението в Сирия.

Камерите на съветските медии наблюдават по какъв начин Ердоган и много солидна делегация от министри и длъжностни лица от Турция стоят прави в приемната, само че вратата на Путин не се отваря. Изчакването продължава 2 минути, само че е като " безкрайност " от позиция на пренебрежението, което съветският президент показва.

Сега обаче Ердоган реши да вземе реванш - и то в миг, в който Путин се намира в най-слабата си позиция по отношение на интернационалната общественост поради войната в Украйна, довела до дипломатическата и икономическа изолираност на Русия.

Erdogan gives Putin a little taste of his own medicine
— Alec Luhn (@ASLuhn)
Владимир Путин беше заставен да " опита личното си лекарство ", както разясняват международните медии, откакто остана да чака Ердоган в продължение на към една минута, изправен пред фоторепортери в Иран.

Техеран е първата задгранична столица на страна отвън някогашния Съюз на съветските социалистически републики, в която Путин е поканен на посещаване след военната инвазия в Украйна.

Раздразнението му от умишленото закъснение на формалната среща с турския президент си пролича по езика на тялото му - той гледа в земята, пристъпва от крайник на крайник, прави нервни мимики и явно не е удовлетворен от ситуацията си.

Ердоган е в по-силна позиция поради ролята, която пое след съветското навлизане в Украйна - на самобитен медиатор сред агресора и нападнатата страна. Турция поддържа близки връзки както с Москва, по този начин и с Киев. Още повече - Ердоган е водач на държава-член на НАТО.

Ходът му по отношение на Путин беше разчетен като образец за сериозната смяна в салдото на силите, изключително що се отнася до персоналното отношение по отношение на президента на Русия поради непризнаването на интернационалния ред.

И въпреки всичко - протоколното здрависване се случи, въпреки и със закъснение.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР