Владимир Путин е военнопрестъпник, който извършва геноцид в Украйна и

...
Владимир Путин е военнопрестъпник, който извършва геноцид в Украйна и
Коментари Харесай

Полският премиер: Путин е военнопрестъпник, който извършва геноцид в Украйна! Трябва да го съди международен трибунал!

Владимир Путин е " военнопрестъпник ", който прави " геноцид " в Украйна и Европейският съюз не би трябвало да възобновява " бизнеса както нормално " с Русия, до момента в който той остава на власт, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки пред Euronews.

" Тази Русия е тоталитарна, националистическа, имперска и тази Русия желае да възвърне Руската империя и страна вид постсъветски съюз ", сподели Моравецки. " Жени и деца умират. Русия прави геноцид в Украйна и военни закононарушения ", добави той.

" Путин е военнопрестъпник и това, за което той е виновен в Украйна, е просто оттатък нашето въображение. Мисля, че би трябвало да създадем интернационален арбитражен съд, който да наблюдава закононарушенията и да въздаде правдивост, когато войната завърши ".

Моравецки беседва с Ефи Куцокоста от Euronews в края на интернационална донорска конференция, която той беше хазаин на шведския министър председател Магдалена Андерсон във Варшава. Конференцията събра над 6 милиарда евро за поддръжка на настоящите филантропични старания в Украйна.

" Събрахме повече от предстоящото ", сподели Моравецки. " Но тази сума пари не е задоволително добра, не е задоволителна за големите потребности в Украйна, поради жестоката война, която продължава ". По време на изявлението полският министър председател приказва обстойно и нашироко за нахлуването на Русия в Украйна, което той дефинира като " брутално " и геополитическите последствия за целия континент.

След експлоадирането на войната на 24 февруари Полша е в челните редици на интернационалното наказание против Кремъл, призовавайки за доставки на оръжие и допустимо най-суровия набор от наказания на Европейски Съюз.

" Вярвам, че войната ще свърши рано или късно. Но всичко зависи от смелостта и решимостта на украинската нация. Така че всички би трябвало да сме признателни за голямата храброст и за това, което вършат, с цел да се защитят техния суверенитет и независимост ", сподели той. " Знаем, че те пазят на барикадите освен своята независимост, само че и сигурността и мира на цяла Европа ".

Моравецки отхвърли нуклеарните закани на Русия като " знак за тяхната уязвимост " и сподели, че Кремъл ще намерения " два пъти ", преди да разшири военната експанзия към прилежащи страни като Молдова.
" Но никой не знае, тъй като това е в ръцете на водачите на Кремъл ", призна той.

Премиерът приказва ден откакто Европейската комисия предложи постепенна възбрана в целия Европейски Съюз на вноса на съветски нефт, с цел да лиши Кремъл от един от главните му източници на доходи.

Забраната се преглежда като най-радикалният ход на Европейски Съюз до момента и провокира опасения измежду някои мощно подвластни страни, в това число Унгария, Словакия и Чехия, които в този момент изискват по-продължителен график за въвеждане на мярката.

" Честно казано, има разнообразни страни с разнообразни позиции във връзка с зависимостта от петрола и газа и ние разбираме това ", сподели Моравецки, запитан за договарянията за възбраната на петрола.

" Има полемики с Европейската комисия за това какви могат да бъдат междинните интервали. Те обаче няма да блокират тези наказания, доколкото знам ". Войната разкри одобрената взаимозависимост на Европейски Съюз от съветската сила, построена при догатката, че по-близките търговски опити с Москва биха довели страната по-близо до Запада. Дългогодишното религия в това се разпадна за една нощ, когато съветските войски влязоха в Украйна и започнаха да бомбардират градове.

Миналата седмица съветската енергийна компания " Газпром " осведоми Полша и България, че стопира доставките на газ за двете страни. " Винаги съм се застъпвал за най-суровия набор от наказания. Така че знам защо приказвам ", сподели министър председателят.

" Не би трябвало да търсим каквато и да е изкупителна жертва или точка в тази или онази страна, тъй като знаем, че имаше доста по-големи страни, които се опитваха да спрат, да забавят, да отсрочат, да отсрочват ", добави Моравецки, в явно завоалирано позоваване за Германия, страна, постоянно упреквана, че е мека към режима на Путин посредством политика на успокояване.

До самото експлоадиране на войната, Германия пламенно защитаваше легитимността на " Северен поток 2 ", водопровод за снабдяване на повече съветски газ непосредствено в страната. Спорният план започва през 2015 година, година откакто Русия анексира Крим.

" Имаше страни, които бяха толкоз подвластни и желаеха да бъдат по-зависими от съветския газ и всеки знае кои са те ", сподели полският министър председател. " Те бяха късогледи, тъй като не можеха да си показват какво ще се случи с тази взаимозависимост. И Путин употребява това като изнудване по отношение на останалата част от Европейския съюз ".

Превод: News.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР