Владимир Путин е спрял да лети със самолет и вече

...
Владимир Путин е спрял да лети със самолет и вече
Коментари Харесай

Путин се страхува да лети със самолет

Владимир Путин е спрял да лети със аероплан и към този момент употребява специфичен брониран трен за пътуванията си, разкрива изданието “Проект ". Промяната станала след началото на войната в Украйна.

Според информацията през 2019 година са били построени секретна гара с хеликоптерна площадка и няколко жп линии на територията на Валдайския народен парк, покрай президентската резиденция в региона. Строго охраняваните спирки са директно до нови автомагистрали, предопределени са за дребен брой коли, скрити са зад високи огради и на всеки 10 м има сложени камери за наблюдаване.

Според “Проект " съображения за сигурност карат президента да избира от ден на ден напредването с трен - изключително до обичаната му резиденция във Валдай. За разлика от въздушния трафик влаковете са по-трудни за следене. Освен това две от резиденциите на Путин се намират на брега на Черно море, където полетите са лимитирани поради войната.

Бронираният трен вместо четири оси има шест и не разполага с един, а с няколко локомотива. На покрива му е сложено и особено съоръжение.

Влакът на Путин, отговарящ на описанието, принадлежи на Grand Service Express, благосъстоятелност на офшорна компания, обвързвана с Юрий Ковалчук - помощник на съветския президент, и предприемача Михаил Рабинович. Стопанинът на Кремъл е сниман на борда на бронирания трен единствено един път през 2012 година, преди да бъде ремонтиран. Официални фотоси от външната страна на машината обаче в никакъв случай не са оповестени. Приблизителната му цена е към 13,5 млн. $.

Същевременно стана ясно, че през последната 1 година руснаците са изнесли рекордни суми в непознати банки - 63,7 милиарда $. Това е тройно нарастване по отношение на миналата 2021 година, когато са регистрирани едвам 5,4 милиарда $.

Най-голям експорт на съветски активи в чужбина е следен в два интервала - през февруари 2022 година, когато стартира войната в Украйна, и от септември до ноември, когато беше оповестена готовност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР