Владимир Путин е сложил знака чавка, а не кръгче и

...
Владимир Путин е сложил знака чавка, а не кръгче и
Коментари Харесай

Чавка е виновна за гафа на Владимир Путин с машината за гласуване

Владимир Путин е поставил знака чавка, а не кръгче и това е затруднило приемането на неговата бюлетина от машината за гласоподаване, съобщи лайф.ру.

Днес от Централната изборна комисия (ЦИК) обясниха на какво се дължи гафът от през вчерашния ден, когато машината за гласоподаване в изборен сектор в Москва одобри бюлетината, пусната от президента, едвам от трети път. "Господин Путин постави знака чавка на листа хартия, а апаратът е програмиран да разчита единствено кръстчета ", съобщи ръководителката на институцията Ела Памфилова.

Държавният глава разяснява вчерашния избор. Руските жители избираха депутати във федералния и локални парламенти, както и ръководители на 16 субекта на федерацията. В елементи на страната (източните Хабаровски и Приморски край, северната самостоятелна република Хакасия и западната Владимирска област) жителите ще избират ръководители на втори тур на 23 септември. "Балотажът демонстрира, че хората са политически дейни и показват свободно своето мнение ", сподели президентът в източния град Владивосток.

Путин добави, че в изборния ден е нямало фрапантни нарушавания на процеса на гласуване. "Имаше обаче някои тресчици, които се нуждаят от дялане. С това обаче ще се заемат съответните органи ", уточни още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР