Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори

...
Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори
Коментари Харесай

Ройтерс: Путин иска да изкара още 1 мандат като президент до 2030-а и да надмине Сталин

Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори през март 2024 година, съобщи Ройтерс, като се базира на 6 източника.

Така той ще се задържи на власт най-малко до 2030 година Путин счита, че би трябвало да преведе Русия през най-опасния интервал от десетилетия, акцентира Ройтерс.

Президентът, който наследи на поста Борис Елцин в края на 1999 година, към този момент е отпред на страната по-дълго време от всеки различен властник, като се изключи Сталин. " Бащата на народите " ръководи от 1924 до 1953 година Путин надмина 18-годишното властване на Леонид Брежнев от 1964 до 1982 година

На 7 октомври Путин навърши 71 години. Той бе президент от 2000 до 2008 година и направи наложителната по конституция пауза от минимум 4 години. Той е още веднъж на власт от 2012 година, като в това време президентските мандати бяха удължени от 4 на 6 години.

През 2020 година бе извършен референдум за промени в конституцията. Те „ зануляват “ досегашното ръководство на Путин и му разрешават да се кандидатира за най-малко още два мандата, като се стартира през 2024 година Което значи, че той може да господства най-малко до 2036 година И по този начин ще натрупа общо 6 мандата с общо продължение 32 години на президентския пост.

Инициативата бе на космонавтката Валентина Терешкова, която съобщи, че по този начин желаят всички елементарни хора, с които тя е разговаряла. 73 на 100 от гласувалите утвърдиха измененията.

Събеседниците на Ройтерс, поискали анонимност, обявиха, че новината за решението на Путин към този момент се популяризира и че съветниците му към този момент се приготвят за акцията и избора му.

За Путин, който съгласно изследванията на публичното мнение се радва на утвърждението на 80% от руснаците, изборите са условност, в случай че той се кандидатира: с поддръжката на страната и държавните медии и при съвсем цялостното неявяване на публично противоречие. Той сигурно ще завоюва, отбелязва Ройтерс.

„ Решението е взето - той ще се кандидатира “, споделя един от източниците, който е осведомен с планирането.

Подготвяното оповестяване на новината ще се появи в границите на няколко седмици, споделя различен източник, който удостоверява обява от предишния месец във в. „ Комерсант “.

Трети източник е удостоверил, че е взето решение и че съветниците на Путин се приготвят.

Други три източника настояват, че решението е взето - Путин ще се кандидатира.

Според задграничен посланик, също поискал анонимност, президентът е взел решението си напълно неотдавна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли коментар. През септември той съобщи, че в случай че Путин реши да се кандидатира, никой няма да бъде в положение да се състезава с него.

Макар доста задгранични дипломати, разузнавачи и чиновници да споделят, че чакат Путин да остане на власт до края на живота си, до момента няма съответно удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през пролетта.

„ Русия е изправена пред обединената мощност на Запада, която е толкоз огромна, че забележителна смяна не би била целесъобразна “, отбелязва един от източниците на Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР