Владимир Путин е подготвен да загуби 50 000 войници във

...
Владимир Путин е подготвен да загуби 50 000 войници във
Коментари Харесай

Шефове на разузнаването: Русия е готова да загуби 50 000 войници

Владимир Путин е „ квалифициран да загуби 50 000 бойци във войната в Украйна, това твърди изминал документ от съветското министерство на опазването на здравето. Той разкрива още, че Москва се готви за „ незабавна здравна помощ “.

Смята се, че шефовете на разузнаването са споделили, че Русия е подготвена да загуби до 50 000 бойци. Броят на починалите в Русия сега е към 3000.

Има опасения, че Путин ще подреди на военните началници да употребяват „ химическо оръжие “ и да нападат лечебни заведения, до момента в който боевете в Украйна не престават, като сега Киев остава под украински надзор.

Това идва като документ, подписан от заместник-министъра на опазването на здравето Плотницки, който приканва медицинските компании „ да се включат в действия, ориентирани към избавяне на животи и запазване на здравето на хората в Русия “.

На съветските медицински компании е подредено да изпратят лист с детайлности за медицински експерти и служащи до министерството на опазването на здравето, с цел да може цивилният личен състав да бъде ситуиран.

Ема Бъроуз, новинарски редактор на ITV, споделя, че документите, които са с дата 25 февруари, демонстрират, че Русия чака „ всеобща здравна рецесия “.

Министерството на здравеопазването търси особено лекари, профилирани в контузия, лицево-челюстна и сърдечна активност, както и медицински сестри, педиатри, анестезиолози и рентгенолози.

В документа се споделя, че на служащите ще бъдат препоръчани пътни и квартирни разноски и те ще бъдат заплатени от Федералния център за медицински бедствия.

Военен чиновник показа пред ITV News, че писмото ясно демонстрира, че руснаците „ не са очаквали да посрещнат такова равнище на опозиция и загуби “.

Министерството на защитата на Киев досега пресметна загубите на Русия на към 2800 бойци, 80 танка, 516 бронирани транспортни средства, 10 самолета и седем хеликоптера. Тези загуби и продължаващият крах при завладяването на Киев накараха Владимир Путин да се ядоса, споделя някогашният началник на защитата на Естония Рихо Терас.

Терас написа още в Twitter: „ Путин е гневен, мислеше, че цялата война ще бъде лесна и всичко ще бъде направено за 1-4 дни. Руснаците са шокирани от огромната опозиция, която получиха. “

Високопоставен чиновник на защитата в Съединени американски щати съобщи, че Русия е изправена пред по-голяма опозиция, в сравнение с Москва е очаквала при нахлуването си в Украйна, и наподобява е изгубила част от инерцията си.

В публикация, озаглавена „ Безразсъден хазарт “, професор Фрийдман поддържа тази доктрина.

Той написа: „ Въпреки превъзходството на съветските сили, те реализираха по-малък прогрес, в сравнение с можеше да се чака в първия ден от войната, когато имаха преимуществата на тактическа изненада и евентуално голяма бройка. Украинците демонстрираха яростна съпротива”.

Междувременно украинският здравен министър сподели, че 198 души са убити и над 1000 ранени в съветската атака. Виктор Ляшко добави, че измежду убитите има три деца.

В изказването му не е ясно дали измежду жертвите са военни и цивилни. Той сподели, че още 1115 души, в това число 33 деца, са били ранени. По-късно беше обявено, че още 19 цивилни са били убити при обстрел в източната част на Украйна, до момента в който двама са били убити при удар по кула рано в събота, с което броят на цивилните починали до 219.

Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков съобщи в събота, че от началото на офанзивата на Москва нейните военни са поразили 821 украински военни обекти, 87 танка и други.

Конашенков не сподели какъв брой украински бойци са убити и не загатна за жертви от съветска страна. Нито неговите изказвания, нито изказванията на Украйна, че нейните сили са умъртвили хиляди бойци на Кремъл, могат да бъдат тествани от самостоятелен източник. Докато боевете се бушуват в Украйна, югозападно от Киев беше разтърсено от две големи детонации малко след среднощ локално време в неделя.

Местният вестник The Kyiv Independent написа, че нефтена база е била взривена във Василков, град, който се намира на към 40 километра югозападно от Киев. Газопровод беше взривен и в Харков, град в Източна Украйна, който се намира покрай съветската граница.

Украинската телевизионна станция Nexta показа фрагменти с пламъци и черни облаци, издигащи се в небето на мястото на офанзивата на Василков, до момента в който горивото гори. От този миг има и клип от момента, в който петролната база е била ударена, с блестящо бяло зарево, изпълващо потъмнелото нощно небе, когато складът за гориво се възпламени.

Мнозина очакват  Русия да ускори офанзивите си против украинската инфраструктура в опит да притегли локалните поданици да се подчинят.

Взривовете на Василков, за които се твърди, че са били задействани от съветски балистични ракети, извършиха небето над Киев със злокобно оранжево зарево в ранните часове на неделната заран. Не е ясно дали някой е бил ранен или погубен при детонациите.

Експлозиите бяха обявени за първи път от CNN, те са били покрай второто летище на украинската столица Бориспол Интернешънъл.

Кметът на Василков Наталия Баласинович сподели пред Independent, че града и летището са били обстрелвани от балистични ракети. Тя съобщи: „ Врагът желае да унищожи всичко в близост, само че няма да успее. Дръжте се!

Василков претърпя тежки съветски бомбардировки в ранните часове на събота, до момента в който съветските войски се биеха, с цел да се опитат да завземат контрола върху основен стратегически пункт по пътя за Киев.

2,9 милиона жители на Киев са изправени пред нова нощ на гнет, защото се твърди, че Русия ще ускори бомбардировките си в събота вечерта и ще се насочи към комерсиалния бизнес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР