Владимир Путин е отговорен за смъртта на Алексей Навални. Това

...
Владимир Путин е отговорен за смъртта на Алексей Навални. Това
Коментари Харесай

Ще продължа делото на Алексей. Юлия Навалная обвини Путин за смъртта на съпруга си

Владимир Путин е виновен за гибелта на Алексей Навални . Това сподели във видеообръщение брачната половинка на опозиционера Юлия Навалная .

В петък управата на пандизите в Русия за гибелта на Навални, а ден по-късно екипът на опозиционера. Смъртта му провокира остри реакции от страна на интернационалната общественост, както и акции за почитането му в голям брой градове в Русия. Над 400 души, които отдадоха респект на Навални през уикенда, бяха задържани.

„ Путин умъртви бащата на моите деца. Путин лиши най-ценното нещо, което имах, най-близкия ми човек и индивидът, който обичах повече от всичко на света. Но Путин лиши Навални и от всички вас “, сподели Навалная.

Тя сподели още, че в трите години, в които прекара в наказателни колонии, брачният партньор ѝ е бил имъчван и непрекъснато е бил държан в изолираност в ужасяващи условия. Навалная сподели още, че тя и проверяващият екип на Алексей, ще разкрият всичко обвързвано със гибелта му.

„ Това видео не трябваше да бъде записвано от мен. Друг трябваше да стои на моето място. Но този човек беше погубен от Владимир Путин... Аз ще продължа делото на Алексей “, сподели още Навалная.

Алексей Навални беше най-известният критик на режима на Владимир Путин и водеща фигура на съветската съпротива. През 2020 година той, само че след това беше избавен в Германия. Независимо журналистическо следствие разкри, че отравянето му е било.

През 2021 година Навални се върна в Русия, където беше задържан и наказан по няколко изфабрикувани каузи. Оттогава той излежаваше присъдите си в затвори със непоколебим режим. Последно през декември той в Арктика.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР