Владимир Путин беше посрещнат като почетен гост на межуднародния форум

...
Владимир Путин беше посрещнат като почетен гост на межуднародния форум
Коментари Харесай

Путин е почетен гост на международния форум Един пояс, един път в Китай

Владимир Путин беше посрещнат като почетен посетител на межуднародния конгрес " Един пояс, веднъж " в Пекин. Китай не е страна по Римския статут - контракта, с който е основан Международния углавен съд в Хага, и надлежно може да пренебрегне издадената заповед за арест при визитата на Путин.

Китай посрещна представители на към 130 страни за форума " Един пояс, веднъж ". Домакинът разгласи, че влага нови над 100 милиарда $ финансиране в огромния инфраструктурен план.

" Китай ще задълбочи съдействието с сътрудниците на " Един пояс, веднъж " и ще изведе това съдействието на нов стадий на развиване ", сподели Си Дзинпин, президент на Китай.

Ключов сътрудник, съветският президент се изрече втори след домакина.

Путин и Си са разискали ситуацията в Украйна и Близкия изток. Китай поддържа Русия в отстояването на нейните ползи в региона на националния суверенитет, сигурност и развиване, разгласи Си Дзинпин
Глобалните спорове ускоряват руско-китайското съдействие, разяснява Путин

" Що се отнася до удара по болничното заведение, нещастието която се случи там - това е извънредно събитие.Стотици убити, стотици ранени, това е злополука ", сподели президентът на Русия Владимир Путин.

Путин отговори и на коментар на Джо Байдън, че може да бъде смачкан, в случай че Съединените щати и Европа се обединят против него.

" Президентът Байдън несъмнено е един от най-опитните политици в света. ПРЕСЕЧКА Като заговорихме за опит... в Русия имаме една хубава сентенция: " Живей един век, учи се един век ", акцентира Путин

Това се отнася за целия американски политически хайлайф - би трябвало да се научите да почитате другите. Ако го извършите, няма да има потребност да им оказвате напън.

Президентът на Сърбия Александър Вучич също участва на пекинския конгрес и подписа 18 контракта за съдействие. Унгарският министър председател Виктор Орбан пък изрази мнение че Западът е изгубил преимуществото си, стопанската система на Изтока се е укрепила и Европа следва да разшири възките си с азиатските страни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР