Владимир Петров от дълги години е в системата и колегите

...
Владимир Петров от дълги години е в системата и колегите
Коментари Харесай

Горският, ловувал незаконно с бившия шеф на ДАНС, е подал молба за напускане

Владимир Петров от дълги години е в системата и сътрудниците му го познават като съзнателен чиновник

Горският чиновник Владимир Петров, който беше арестуван с някогашния началник на ДАНС и компания да ловува през нощта, подаде молба за овакантяване. Той отхвърли да каже кой е умъртвил дивото прасе, открито в единия от джиповете на ловците, заяви bTV. Бившият ръководител на ДАНС Димитър Георгиев, президентът на футболния тим " Витоша Бистрица " Сергей Ташков, горският чиновник Владимир Петров, настоящият чиновник на ДАНС Димитър К., и столичният предприемач Димитър А., бяха арестувани, разпитани и освободени, откакто във вторник вечерта били спрени от служители на реда след сигнал за бракониерски улов на наедрял дивеч в региона на с. Полена, община Симитли. При огледа в каросерията на единия джип е открито убито диво прасе. Открити са и 4 скъпи ловни карабини с оптика, още 116 патрона и още един ауспух.

По неофициална информация оправданието на ловците е било, че видели по пътя си диво прасе, което куца. Решили, че е болно и направили хигиеничен обстрел, с цел да не болести другите животни в гората

Петров от дълги години е в системата и сътрудниците му го познават като съзнателен чиновник. Недоумяват по какъв начин се е подлъгал да води ловци на неразрешен нощен лов.

По-рано през днешния ден шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов изясни, че съгласно Закона за лова и опазването на дивеча нощният лов е неразрешен.

" След определяне на нарушителите излиза наяве, че притежателят на компанията има контракт с Горско стопанство - Симитли за реализиране на проведен ловджийски туризъм. Правомощията на компанията са да изпълнят проекта за отстрел, който е одобрен от Изпълнителна организация по горите за определение дивечовъден сектор Дебелия хълм ", показва още инж. Дамянов.

" Това, което не са свършили, е, че за всяко ловуване би трябвало да има съответно издадено документално позволение, в което се вписват имената на ловците и позволение за отстрел, тип дивеч и метода на ловуване ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР