Владимир Петков, който стана известен като изнасилвача от Кючука, ще

...
Владимир Петков, който стана известен като изнасилвача от Кючука, ще
Коментари Харесай

Окончателно: 10 години затвор за изнасилвача от Кючука

Владимир Петков, който стана прочут като изнасилвача от Кючука, ще лежи 10 години в зандана, при първичен непоколебим режим. Това реши окръжният съд в Пловдив преди минути, като единствено удостовери присъдата на миналата инстанция.

Опасният рецидивист Петков е приет за отговорен в това, че на 7 декември 2017 година, в квартал „ Кючук Париж “, се е съвкупил с 19-годишно момиче, като я е принудил към това със мощ и заплашване. Със същата присъда той е приет за отговорен и за това, че няколко дни по-късно, на 20 декември се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със мощ и заплашване. За осъществените две действия съдът наложи на Петков едно общо най-тежко наказване от 10 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим.

На всяка от потърпевшите дами подсъдимият следва да заплати и по 20 000 лв. обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и премеждия.

Делото беше прегледано по реда на съкратената процедура - подсъдимият призна обстоятелствата и събитията, разказани в обвинителния акт. Размерът на наложеното по отношение на подсъдимия дейно наказване от 10 години отнемане от независимост е избран, след понижаване на наказването с една трета.

Съдът е отчел само отегчаващи отговорността условия. Това е стимулирало определянето на наказване в оптималния, очакван от закона размер, а точно петнадесет години отнемане от независимост (след редукцията – 10). Всички данни, събрани по делото, дават съображение да се направи извод на съществуване на висока степен на социална заплаха както на подсъдимия, по този начин и на осъщественото от него.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР