Владимир Пелов престъпва закона за първи път през 1997 година,

...
Владимир Пелов престъпва закона за първи път през 1997 година,
Коментари Харесай

Убиец, крадец, затворник... еколог: Миналото на Владимир Пелов

Владимир Пелов престъпва закона за първи път през 1997 година, когато убива мъж и жена в Пловдив, при опит за грабеж.

Следват 2 години, в които се укрива. Задържан е едвам, когато краде полицейска кола и заплашва трима униформени с револвер, по тази причина получава 20 години зад решетките, само че поради положителното си държание в пандиза излиза предварително, разказва  Bulgaria ON AIR .

Докато е отпуск от пандиза, кандидатства в Софийския университет, компетентност Екология и е признат.

На независимост Пелов прекарва единствено година, откакто обира златарско ателие в родния си Ботевград, където работи със съизвършител. По време на бягството си от полицията, Владимир Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава.

Месеци наред се крие в Балкана над Ботевград, издава го майка му – от боязън да не бъде погубен. През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов прострелва двама мъже от ромски генезис, само че в никакъв случай не е признавал, че е направил това закононарушение.

Твърди, че е почтен, по тази причина бяга от централния софийски затвор на 2 април. В средата на май, до момента в който се укрива от полицията, написа писмо до президента и омбудсмана, в което развива същата теза.

На 2 юни, след получен сигнал, че Пелов се укрива в изоставената постройка на остарялата болница в Ботевград, жандармерията организира профилирана акция, само че не го открива.

Дни по-късно Владимир Пелов намира гибелта си в Ботевград от ръката на един от най-хубавите си другари Марио Панчев-Големия, публично първенец по повдигане на тежести от лег, а импровизирано – сутеньор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР