Владимир Пелов и Радослав Колев, снимка: МВРПродължава издирването на избягалия

...
Владимир Пелов и Радослав Колев, снимка: МВРПродължава издирването на избягалия
Коментари Харесай

Избягалият затворник Радослав Колев още е в неизвестност

Владимир Пелов и Радослав Колев, фотография: Министерство на вътрешните работи

Продължава издирването на избягалия при започване на април от Софийския затвор Радослав Колев, оповестява Нова телевизия. Колев избяга дружно с Владимир Пелов, който бе убит в центъра на Ботевград във вторник вечерта. След стрелбата стана ясно, че двамата са се укривали в града към месец и Министерство на вътрешните работи е имало оперативна информация, само че не е съумяло да ги залови. Засега Колев остава в неопределеност.

„ Полицаите имат шанс, че по този начин се развиха нещата с избягалия пандизчия Владимир Пелов. А този случай демонстрира какво е положението на Министерство на вътрешните работи сега. Общественото доверие към полицията е на нулата, да не кажа – и негативно ”, съобщи някогашният шеф на НСБОП ген. Кирил Радев пред Нова. Според него казусът демонстрира, че двамата не са хванати поради заради липса на информация, на съгласуваност сред службите, на техника и на експерти.

„ Хората, които са прикривали бегълците, са се страхували, че в случай че ги издадат, незабавно ще се разбере кои са информаторите ”, сподели някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов. Според него информацията, с която полицията е разполагала, не е била задоволително добре оценена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР