Владимир Падалко, сн.БГНЕС Руски компании искат да строят заводи в

...
Владимир Падалко, сн.БГНЕС Руски компании искат да строят заводи в
Коментари Харесай

Руски компании искат да строят заводи в България за да излязат на европейския пазар


Владимир Падалко, сн.БГНЕС

Руски компании желаят да строят фабрики в България с цел да навлязат на европейския пазар. Това излиза наяве от изявление на Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Русия пред БГНЕС.

В София се организира Българо - съветски капиталов конгрес в четвртък, в който участваха над 100 представители на българския и съветския бизнес.

В момента се взема решение въпросът за стартирането в употреба на взаимен цех за сглобяване на трактори в България, намиращ се на към 50 км от София, оповестява Падалко. По думите му това е огромно дружество, в което и съветската, и българската страна в някаква степен рискуват, тъй като ще вложат пари.

„ Руснаците ще доставят комплектните елементи, ще ги сертифицират съгласно българското законодателство, а с излизането на европейския пазар ще са нужни още повече пари. Независимо от всичко, което се приказва, че тракторите са примитивни машини, това през днешния ден не е по този начин – става дума за високотехнологичен артикул. Към актуалния трактор би трябвало да се отнасяме като към галактически транспортен съд , споделя Падалко.

Той показва, че друга съветска компания води договаряния за произвеждане на трисалови ремаркета, които могат да устоят всякакво натоварване.

Според Падалко на съветския пазар не е нужно да се популяризира нещо, което така и така носим в гените си. „ Българският бизнес би трябвало единствено да се запознае с опциите за работа в Русия и да има информация за пазарните ниши “, показва вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Русия.

Kъм днешна дата Русия се намира на трета позици измежду комерсиалните сътрудници на България.

През първото полугодие на 2017 година износът на България за Русия бележи растеж от близо 10% и възлиза на 324.5 млн. $, заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на форума. За същия интервал двустранният ни стокообмен с Русия се е нараснал с 35.4%, и възлиза на 1.8 милиарда $. Търговското ни салдо с Русия е негативно от години.

„ Нашият капацитет е голям. Дори и предвид на контрасанкциите, въведени от Русия по отношение на някои артикули, имаме огромни благоприятни условия за взаимна работа. Това, което би трябвало да се направи, е само да се поддържа желанието на бизнеса с държавни гаранции, че управляващите няма да му извърнат тил “, споделя Владимир Падалко.

Според него компаниите, които желаят да създават, се нуждаят от поддръжка. „ Те се нуждаят преди всичко от това страната да не трансформира разпоредбите на играта. На второ, страната да дава опция и да обезпечава даже и най-малък пазар за продажба на съответната продукция. Държавата би трябвало да има някаква отговорност за пазара, където ще се продава съответната продукция “, споделя Падалко.

Според него също по този начин е доста значим и въпроса с обезпечаването на финансирането, което да не е обременително за бизнеса. „ Не може страната да разполага с пари и да кредитира бизнеса при високи лихви. Това не е вярно. По тази причина бихме желали достъпът до заеми да бъде рационален, с цел да може и бизнесът да знае по какъв начин да връща тези заеми. Ако тези три неща се осъществят, тогава ще има резултати “, декларира Падалко.

Неотдавна държавната Българска банка за развиване съобщи, че обмисля фонд, с който да подкрепя непознати вложители в България.

„ В Русия сега има6 милиона юридически лица, т.е. 6 милиона бизнесмени. С внос-износ се занимават доста дребен брой – 12 000 устойчиви, положителни и съществени, които работят всеки ден.Разполагаме с задоволително огромен брой принадлежности, благодарение на които може да се излезе на съветския пазар, в това число и Българо-руската търговско-промишлена палата. Имаме доста принадлежности, а бизнесмените не знаят по какъв начин да се възползват от тях “, споделя Падалко.

По думите му стоките, които България обичайно създава, имат достъп до съветския пазарв момента.

„ Само би трябвало да ги знаеш, би трябвало да работиш в този бранш и наложително да се опираш на сътрудниците в Русия. Ако някой ви каже, че ще пристигна самичък в Русия и ще работи там, това не е истина. Също както и руснак не може да пристигна в България и да работи самичък тук, тъй като е задоволително съумял или богат. Без стратегически сътрудник бизнесът няма да се получи “, уточни Падалко.

Според него първото изискване за сполучлив бизнес е да разполагаш с информация, второто – със стратегически сътрудник, а третото е нововъведението. „ Не би трябвало да стъпваш на пазара на друга страна, в случай че нямаш артикул, в който да има нещо характерно “, предлага Падалко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР