Владимир Лисин, който през 70-те години започва кариерата си като

...
Владимир Лисин, който през 70-те години започва кариерата си като
Коментари Харесай

Бивш механик е новият най-богат човек в Русия

Владимир Лисин, който през 70-те години стартира кариерата си като монтьор във въглищна мина в Сибир, е новият най-богат човек на Русия.

Магнатът в промишлеността с метали изпревари предшественика си Алексей Мордашов в понеделник откакто акциите на неговата Novolipetsk Steel нарастнаха с 3,5%, изпращайки благосъстоянието му на равнище от 20,19 милиарда $. Това демонстрират данните от Bloomberg Billionaires Index.

62-годишният Лисин управлява най-големият жп оператор в страната, развива активност в корабостроенето и круизния туризъм. Той е мажоритарният притежател на Novolipetsk Steel, която нарастна доста през тази година и му донесе в допълнение 2,17 милиарда $.

Мордашов от своя страна е ръководител на производителя на стомана Severstal. Към момента неговото чисто благосъстояние се пресмята на 20,18 милиарда $.

Малко повече от година Мордашов беше най-богатият руснак откакто съумя да изпревари Владимир Потанин.

Лисин приключва в металургичния институт в Сибир през 1979 година и работи в разнообразни фабрики за произвеждане на стомана и желязо. След рухването на Съюз на съветските социалистически републики той се мести в Москва и стартира да развива бизнес с експорт на метали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР