Владимир Лисин - един от най-богатите хора в Русия -

...
Владимир Лисин - един от най-богатите хора в Русия -
Коментари Харесай

Третият най-богат руски олигарх критикува Кремъл: Това не е просто поредната криза

Владимир Лисин - един от най-богатите хора в Русия - се обърна със съществени рецензии към държанието на съветските управляващи в разгара на икономическата рецесия, провокирана от войната в Украйна и глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати. 

Лисин е притежател на Новолипецкия металургичен комбинат от 1998 година, а Forbes го слага на 3-то място в листата на най-заможните предприемачи на Русия (след Алексей Мордашов и Владимир Потанин) с персонално положение в размер на 26,2 млрд. $ към 2021 г. 

Докато множеството съветски олигарси избират да не разясняват нашествието в Украйна, Владимир Лисин непосредствено подлага на критика част от ограниченията на държавното управление, ориентирани сякаш за стабилизиране на стопанската система. 

" Очевидно е, че доста от държавните ограничения се вкарват стремглаво, а следствията им не са изцяло оценени. Струва ми се, че скоростта би трябвало да отстъпи място на логиката и адекватността, с цел да не се окажат разрушителни за националната индустрия, която дава работа на милиони души ", споделя той в изявление за съветската бизнес медия " Коммерсант ". 

В същото време той показва, че " е срамно да се оплакваме от персонални проблеми ", свързани с персоналните наказания против съветски олигарси, " когато има обстановка на филантропична злополука ". 

Владимир Лисин показва, че глобите може да наподобяват несправедливи и налагащи групова отговорност за непознати дейности, само че ги счита за " късмет да не се въвлечем в световен спор, който може да се трансформира в злополука за всички хора ". И това е единствено началото. 

" Ще се опитат да спрат гибелта на хората и разрушението на градовете с всички вероятни средства ", предизвестява съветският олигарх. 

Идеята на Кремъл да принуди западните страни да заплащат в рубли за съветския експорт е измежду решенията, които Лисин оспорва. Тази мярка към този момент беше въведена за природния газ от Владимир Путин, само че ръководителят на Думата Вячеслав Володин предложи да се разшири към износа на тор, зърно, петрол, метали, дървесина и др. 

Лисин твърди, че " прекосяването към заплащания в рубли просто ще ни изхвърли от интернационалните пазари ".

" Не знам - може би с газа ще се получи някак, само че по какъв начин ще продаваме останалите артикули? В продължение на десетилетия се борим за експортните пазари, където никой не ни чака. Изграждаме връзки с хиляди клиенти в 70 страни. Трудно ми е да си показва, че можем да убедим клиентите си да преминат към сметки в рубли и да понесат валутните опасности ", споделя той. 

Делистването на депозитарните разписки на съветски компании от задграничните тържища също е атакувано от Лисин. 

" Министерството на икономическото развиване счита, че това ще намали риска от загуба на надзор при покупка на акции евтино. Но в случай че в този момент някой от съветските емитенти се тормози от сходен сюжет, той може самичък да реши да напусне борсата - никой не го стопира. В момента препоръчаният законопроект не снижава рисковете, а ги усилва. Нарушават се правата на акционерите, които повярваха в Русия и дълги години вложиха в съветския пазар ", споделя той. 

Лисин приканва властта да престане да " управлява всичко до дупка " и да спре да пречи на бизнеса. 

Опитът за въвеждане на закрепени цени за крайната продукция е следващата недомислица на съветското държавно управление в разбора на Владимир Лисин. 

" Доставчиците на материали, съоръжение и аварийни елементи подвигнаха цените с пъти. В такива условия замразяването на цените на крайната продукция ще докара до това, че предлагането просто ще престане заради загуби ", споделя той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР