„Владимир Каролев е с много тежки травми на много органи

...
„Владимир Каролев е с много тежки травми на много органи
Коментари Харесай

Проф. Габровски с оптимистична прогноза за състоянието на Вл...

„ Владимир Каролев е с доста тежки контузии на доста органи заради тежкото рухване, което е претърпял. Мога да ви уверя, че се поставят всички старания във всякакво едно отношение, с цел да може той да се усъвършенства. В огромна степен той е нормализиран, само че това е динамичен развой. Лекарите вършат всичко, с цел да се оправят с проблемите, които се появяват.

Това съобщи заместник-директорът на „ Пирогов “ проф. доктор Николай Габровски в ефира на bTV.

Припомняме, че финансистът изчезна в Пирин на 9 май, след акция на 10 май бе открит. Според планинските спасители той е падал по скали над 400 метра. Каролев бе трансфериран от разложката болница в " Пирогов ", сподели още проф. Габровски.

Той разяснява и настоящото развиване на пандемията у нас.

„ Много спорни изказвания бяха изказани за Щаба. Моето мнение е, че спрямо останалите европейски страни ние се справихме добре. Ние имахме един от ниските проценти от заболели лекари и медицински сестри. Имахме един добър баланс какъв брой да бъдем затворени и да оцелеем по време на рецесията “, съобщи проф. Габровски.

Той разяснява и каква е ситуацията сега в „ Пирогов “. „ Осезаемо е намаляването на натиска през последните седмици. Намаляваме леглата за коронавирус с 50%. Всички лечебни заведения, които са лекували коронавирус, ще продължат. Процентите пада, времето е положително, броят на имунизираните пораства. Ако продължим по тези позитивни трендове, считам, че ни чака една спокойна есен “, предвижда той.

По думите му подмладяването на вируса е реалност. Английският вариант обгръща все по-млади хора. „ Коронавирусът засегна хората по този начин, че забави лекуването на болесттите, които имат. Срещаме едни тежки случаи, които не са лекувани “, уточни проф. Габровски.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР