Владимир Карамазов се връща на щат в Народния театър, след

...
Владимир Карамазов се връща на щат в Народния театър, след
Коментари Харесай

Владо Карамазов се върна на щат в Народния театър

Владимир Карамазов се връща на щат в Народния спектакъл, откакто дълги години, въпреки да е част от трупата, предпочиташе да не е привързан с трудов контракт. Сега артистът е взел решение да се върне, защото поддържа политиката на шефа Васил Василев. Това стана ясно от пост на самия Карамазов във фейсбук, видя Lupa.bg.

" След съвсем 15 години като артист на свободна процедура и след дълго обсъждане към този момент мога да кажа, че още веднъж съм част от щатната натрупа на Народен спектакъл „ Иван Вазов “.

През последните години получих много оферти от шефовете, само че не ги одобрих, тъй като не виждах да има забавна креативна посока както за актьорите, по този начин и за феновете. Сега в театъра в действителност се случват неща, които за един артист са повече от прелестни. И желая да бъда част от тях ", показа артистът.

" Не съм мислил, че международни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще слагат на сцената на Националния спектакъл. С някои от тях към този момент се видяхме и разговаряхме. Защото в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ има място и за международен спектакъл. А и Народният спектакъл би трябвало да демонстрира своите спектакли на света ", е мнението на Карамазов.

" Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и имам вяра, че предстоят доста хубави неща ", прибавя той.



Владимир Карамазов участва на конференцията на шефа на Народния спектакъл, на която Васил Василев изясни за какво е уволнил Александър Морфов

Владимир Карамазов играе в редица хитови представления в Народния спектакъл, измежду които " Идеалният мъж ", " Богът на касапницата " и " NeoДачници ". Дебютът му на сцената там е през 2002 година, когато приключва в НАТФИЗ.

Популярният артист поддържа дейностите на шефа и бе на неговата конференция преди дни, когато Васил Василев изясни за какво е уволнил дисциплинарно основния режисьор Александър Морфов и се похвали, че е спазил обещанието си да вдигне двойно заплатите на всички в театъра.

До преди половин година актьорите на щат в Народния спектакъл получаваха мизерните 1000 лв., а други не повече от 1500 лева Това бе и повода мнозина от водещите актьори в трупата още преди години да решат да не са на щат. Към днешна дата междинната заплата в академичната натрупа към този момент е 2500 лева, като заплатите на актьорите варират от 3000 до 5000 лв.. По информация на Lupa.bg като един от надарените и играещи актьори Владимир Карамазов ще получава не по-малко от 3500 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР