Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в

...
Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в
Коментари Харесай

Какво не знаете за Владо Карамазов

Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 година в София. Рожденото му име е Владимир Александров, само че по съвет на режисьорката Лилия Абаджиева приема за артистичен псевдоним семейството на героя на Достоевски. Завършил е актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Надежда Сейкова през 2002 година През същата година се причислява към трупата на Народен спектакъл „ Иван Вазов “.

 Не го приели актьорско майсторство

За да влезе в НАТФИЗ, Владимир Карамазов минал през много премеждия. Бил признат в компетентност „ Кукли ” по стичане на събитията. След първата година с огромни старания и благодарение на проф. Надежда Сейкова се трансферирал в „ Актьорско майсторство ”. Бързо направил мощно усещане и е поканен от Мариус Куркински да играе дребна роля в „ Кралят елен “ в Народния спектакъл. В трети курс Карамазов се явил на кастинг за млади артисти в театъра със състудента си Захари Бахаров и били признати. Скоро по-късно Владо блеснал в „ Ромео и Жулиета ” в ролята на Ромео. Тъкмо режисьорката на постановката Лилия Абаджиева измислила артистичния му псевдоним Карамазов.

Театралът взема решение да преследва фантазията си в 7-8 клас, като се посвещава напълно на актьорските занимания в школата на Бончо Урумов. Негов идол е Тодор Колев. В фамилията му единствено за него се говорело. „ Знаехме всичките му функции, песни... Като аплайвах в НАТФИЗ, тъкмо той вземаше клас. И аз като го видях, по този начин се тормозих, че си глътнах езика, а бях доста добре квалифициран. Изпитите в прилежащия клас минавах с лекост, а при Крикор Азарян и Тодор Колев се представях доста зле, и то всякога ”, спомня си Карамазов.

Идва от семейство на спортисти

Родителите на Филип Чанов от „ Дяволското гърло ” са спортисти. Баща му е ръгбист, а майка му – лекоатлетка, само че Владо по този начин и не поема по техния път. Даже като дете не спортувал изключително доста. Тренирал плуване 3-4 години и бил доста разпален, само че не траял да се занимава с този спорт. Семейството му обаче породило интереса към театъра, защото постоянно ги водели с брат му на постановки.

Щял да стане сладкар

Актьорът е учил в Техникума по публично хранене в Банкя. Необичайният избор да се запише в ТОХ-а направил, откакто след седми и осми клас го скъсали на изпита по математика за Икономическия колеж. Бъдещият артист се записал в кулинарното школо, макар че нямал никаква визия от готвене. Надявал се, че около брат си, който към този момент бил прочут там с гения си на сладкар, ще успее да приключи с положителни оценки междинното си обучение и да кандидатства в НАТФИЗ. Владо не можел и една торта да направи, само че бил извънредно грижлив. Даже със съучениците му ходели на практики в хотел „ Родина “, с цел да оказват помощ и да се учат от сладкарите, които работели в ресторанта там. Днес твърди, че не може да направи и най-простата торта. Всъщност може – на усет ги докарва, само че на тип не му се получават...

Всеки ден кара мотор

Карамазов кара пистови мотори, само че в „ Дяволското гърло “ сюжетът претендирал героят му да се качи на кросов мотор. Макар че нямал опит с подобен до тогава, Владо решил да се опитва и персонално да извърши каскадата. Задачата била усложнена в допълнение от събитието, че артистът прелитал с мотора сред дървета и по мокра трева. В един миг задната гума се подхлъзнала, което останало в сериала като спомагателен резултат на сцената. В последна сметка Владо Карамазов се справил без произшествия. По време на фотосите обаче го закъсал с дисковата херния и в продължение на седмици бил с жестоки болки. Дори и това не го отказало от огромната му обич – моторите, и продължава да кара пистови „ зверове “ на четири гуми. Владо се стреми да кара съвсем всеки ден, даже когато времето е неприятно.

Бил е хулиган

Още от дребен Карамазов имал славата на хулиган. Често му се налагало да се бие със софиянци, които идвали да се перчат в родния му град Банкя. С приятелите му постоянно скачали на пердах против „ натрапниците “. Именно от тези си завършения има крив нос и белези по главата и ръката.



Не разяснява половата си ориентировка

От години в артистичните среди е известно, че Владо Карамазов е апатичен към дамите. Актьорът в никакъв случай не е коментирал обществено половата си ориентировка – счита, че това касае само него. Дразни се от въпросите няма ли да се дами, с които постоянно го предизвикат даже доброжелателни към него публицисти. Според близки до Владо в първите си години като артист той доста се смущавал и даже се срамувал от сексуалността си, само че през днешния ден към този момент е наясно със себе си.

Сам си пробива ушите

Макар че го е боязън от кръв, самичък си е пробивал ушите с игла и лед. А когато един път си сцепил главата, удряйки се в пътен знак на улицата, отново щял да припадне, единствено че от смях. Иначе Владо се опасява от високо и тясно – не излиза на балкона на баба си, тъй като апартаментът е на 8-ия етаж, а парапетът му е до чатала. Затова пък твърди, че може да яде хлебарки и червеи, само че не може да понесе среща с плъх.

Гълтал си е езика

Може да се каже, че Владо е виждал светлината в тунела. Веднъж примрял в банята, блъснал си главата и това го предиздвикало да си глътне езика. Докато родителите му схванат какво става и дотичат на помощ, той почнал да посинява. Казва, че от този момент не го е боязън от гибелта, и има вяра, че по-добрият живот е след края на този, който е на Земята.

Подстригва се самичък

Филип Чанов от „ Дяволското гърло ” е много суетлив, само че това не му пречи да опитва с ножицата собственоръчно. Лично той се е фризирал нееднократно и два пъти, като не се е разочаровал от опитите си, дори счита, че фризьорската специалност му се удава. Никой от приятелите му обаче не се е доверявал да ги подстригва.

Има тежък темперамент

На пръв взор Карамазов е мил и ухилен вид, който надали ви се коства, че би повишил звук. Излиза, че не е напълно по този начин! „ Карам се с хората. Изобщо в действителност не съм кой знае какъв брой лек темперамент. Но с времето си мисля, че сякаш съм се пооправил малко. Преди бях по-нетърпелив, в този момент върша опити да имам толерантност. Помня по какъв начин още като дете майка ми и татко ми непрекъснато отбелязваха, че съм ужасяващо мрънкало “, признава си артистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР