Владимир Карамазов – актьорът, продуцент, фотограф и водещ на Сървайвър,

...
Владимир Карамазов – актьорът, продуцент, фотограф и водещ на Сървайвър,
Коментари Харесай

Актьорът и фотограф Владимир Карамазов – специален гост на Фотографски срещи Севлиево 2022

Владимир Карамазов – артистът, продуцент, фотограф и водещ на „ Сървайвър ”, е огромният сърпрайз на дебютните Фотографски срещи Севлиево 2022 – „ ИСТОРИИ В КАДЪР… ”. Той ще е специфичен посетител на събитието с хазаин Народно читалище „ Развитие-1870 ”, в чието креативно пространство ще бъдат експонирани авторските му фотоси от шестото издание на състезанието за живописен разбор на снимка „ Снимките приказват ”. Форум, част от формалната стратегия на 13-ти Европейски месец на фотографията, сбъднат с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” и с основател – Фотографска академия „ Янка Кюркчиева “. Откриването – 15 октомври, в 16:00 ч.

23 са фотографиите на Владимир Карамазов с текстове-анализи върху тях, които персонално той ще показа в арт декорираното с дървени пана предверие на втория етаж в читалище „ Развитие ”. Най-добрите слова върху фрагментите от постъпилите 100 разбора на 54 участника в тазгодишния конкурс „ Снимките приказват ” избра жури в състав: Здравка Евтимова – публицист, публицист и преводач, Михаела Михайлова – лингвист и редактор, професионален преводач, Теодора Духовникова – актриса с отношение към писменото слово, Владимир Карамазов, AFIAP – артист с отношение към фотографията и Олимпия Николова-Даниел – куратор на галерия-книжарница „ София Прес ”. Предизвикателство за пишещите хора, които развихриха въображението и умеенето си, карайки облиците от фрагментите на надарения фотограф да проговорят с техните думи, да влияят и разчувстват, създавайки симбиозата сред фотообразите и словото.

Фотографията е част от живота на Карамазов още от детството и негова огромна пристрастеност. Днес той дели времето си сред подготовки и пътувания, по време на които преследва най-хубавия кадър. Негови фотографии са отличени в едни от най-престижните състезания у нас и в чужбина. Карамазов бе определен измежду 10-те финалистив категориите „ Хора ” и „ Природа ” в влиятелния конкурс на Smithsonian Magazine – конкуренция наNational Geographic. Два негови фрагмента бяха оповестени и в елитното списание Vogue.

След откриването на изложбата Карамазов ще приказва за снимка и ще разговоря откровено и персонално с публиката на Фотографски срещи Севлиево 2022 – „ ИСТОРИИ В КАДЪР… ”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР