Владимир Димитров е председател на сдружение Зелена Странджа“, лесовъд, лицензиран

...
Владимир Димитров е председател на сдружение Зелена Странджа“, лесовъд, лицензиран
Коментари Харесай

Владимир Димитров прекоси близо 200 км през Странджа за четири дни

Владимир Димитров е ръководител на съдружие „ Зелена Странджа “, лесовъд, лицензиран планински лидер. От години той се старае да разпространява Югоизточна България като забавна дестинация за еко туризъм. Води групи по старите и основава нови направления за пешеходна или велосипедна разходка из красивата Странджа планина.


„ Преди три години претърпях инсулт, това беше огромно персонално тестване за мен и моите качества сега. Доволен съм от това, че съумях да стигна до края за четири дни, като всеки ден успявах да идвам в съответното обитаемо място, където си бях набелязвал, че ще преспивам, по ярко. Не ми се наложи нито един път да ходя по мрачно – нямах съвсем никакви компликации по трасето, не срещнах бежанци, вълци, други животни, за които доста другари се притесняваха “, описа за БГНЕС Димитров.

В 6 часа тази заран Владимир Димитров потегли от Елхово към Ахтопол по „ Тур Странджа ". Целта му е да премине самичък по основания от него 180-километров маршрут през цялата планина за 4 дни. И то в един сложен сезон, когато температурите са още много ниски.


Какво е „ Тур Странджа “? Това е многодневен маршрут, който пресича цялата територия на Странджа от запад на изток – от град Елхово до град Ахтопол. Общата му дължина е 180 км и се изминава пешком или с колело, надлежно за 9-10 или за 3-4 дни. Създаден е от „ Зелена Странджа “ и Владимир Димитров. „ Моята задача беше да ревизира положението на маркировката, на трасето, да намеря зимен вид без секване на реки и да покажа, че Странджа може да се минава и през зимата. Срещнах доста отпадъци, оставени от бежанците, които идващите месеци и години ще би трябвало да почистваме, с цел да може Странджа да е още веднъж чиста. Трудностите при мен при тези дълги прекосявания идват от ходилата, тъй като от толкоз дълги километри се появяват рани от чакълираните пътища, само че съумях да стигна без закъснение съвсем до финала и в този момент след няколко дни ще съм възобновен изцяло “, добави ръководителят на съдружие „ Зелена Странджа “.

Целта на тура е да обезпечи опция на повече хора да опознаят планината по един прелестен и безвреден метод, да се сътвори непрекъснат поток от свободно проведени туристи, който да подтиква развиването на туристическата инфраструктура в региона, а също и да сътвори спомагателен занаят за локалните поданици. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР