Владеенето на чужди езици в днешно време е абсолютна необходимост

...
Владеенето на чужди езици в днешно време е абсолютна необходимост
Коментари Харесай

Sprechen Sie Deutsch, или как национално състезание събра на едно място отличниците по немски език

Владеенето на непознати езици в днешно време е безспорна нужда за по-добро бъдеще на детето и врата към сполучливото развиване в специалността и бизнеса. Няма един-единствен най-предпочитан език, само че е известно, че немският е един от двата най-популярни езика на Стария континент. Макар и считан за сложен за асимилиране, със старателна подготовка, отдадени преподаватели и качествена обучителна система може да се реализира доста. А с цел да се построи здрава връзка сред наученото и практиката, е значимо човек да съизмери равнището си с останалите.
Преди дни се състоя осмото подред Национално КЛЕТ съревнование по немски език. Организирано от издателство Клет България, то следва модела на сертификатните изпити, организира се в два кръга – вътрешноучилищен и народен, и е отворено за всички български възпитаници, владеещи езика на равнища от А1 до С1.
 Записването в най-престижното национално съревнование по немски език продължава до петък Записването в най-престижното национално съревнование по немски език продължава до петък
До 26 март 2021 година учебните заведения от цялата страна могат да подадат своите поръчки за присъединяване във вътрешноучилищния кръг на Осмото национално...
Състезанието е освен предизвикателство към учениците да потвърдят знанията и уменията си в конкурентна среда, само че и е огромна и вълнуваща демонстрация за децата, техните учители и родители. След вътрешния кръг през април, в който се включиха близо 1630 учещи немски език от 57 учебни заведения в 28 града, до Националния кръг на 29 май т.г. доближиха 160 деца от цялата страна.
За трета поредна година хазаин на надпреварата беше град Ловеч и емблематичната ловешка езикова гимназия ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “. В навечерието на конкуренцията се състоя церемониален концерт, привет от възпитаници от гимназията хазаин към всички участници и посетители. Официални лица на откриването бяха госпожа Корнелия Маринова – кмет на община Ловеч, и господин Еленко Начев - шеф на Регионалното ръководство по образованието – Ловеч. След концерта гостите и участниците на надпреварата се любуваха на атрактивния театър „ Звук и светлина “, планиран върху Ловешката средновековна цитадела.
На идващия ден, до момента в който учениците залягаха над изпитните материали и премерваха познания със своите връстниците, техните учители имаха опцията да се срещнат с най-новите учебници на издателство Клет България, както и новаторската просветителна среда от ново потомство iZZI.
Кой са спечелилите в националното КЛЕТ съревнование по немски език, следва да разберем скоро. Важното обаче е присъединяване и разбирането, че всяка обстановка на езикова процедура е потребна за по-нататъшното преодоляване на езика. И когато детето се оправи, то го изживява като триумф и удовлетвореността от ученето се трансформира в задоволеност от триумфа.
 Всяко пето дете в немските детски градини не приказва немски вкъщи Всяко пето дете в немските детски градини не приказва немски вкъщи
Всяко пето от децата, които вървят на детска градина в Германия, у дома съвсем не приказва на немски език. Статистиките сочат, че през след това...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР