Владеенето на чужд език не е само в плюс за

...
Владеенето на чужд език не е само в плюс за
Коментари Харесай

Как владеенето на повече езици може да стимулира икономиката?

Владеенето на непознат език не е единствено в плюс за намирането на работа. Погледнато в по-глобален мащаб то би могло да донесе обилни позитиви за стопанската система на дадена страна.

Според специалисти страните, където интензивно се приказват няколко езика, могат да се похвалят с редица позитивни страни, като по-успешен експорт и по-конкурентна работна мощ.

" Езиковите умения имат значение както за обособеното дружество, по този начин и за национално равнище ", споделя Жизел Хоган-Брюн от Университета в Бристол.

Швейцария, да вземем за пример, приписва 10% от брутния си вътрешен артикул (БВП) на " наследството си " в тази посока. Там има четири публични езика - немски, френски, италиански и ретро-романски.

От друга страна е изчислено, че Англия губи по 3,5% от своето Брутният вътрешен продукт поради лимитирано притежаване на непознати езици.

Специалистите показват, уменията в тази посока преди всичко способстват за построяването на положителни търговски връзки. Според проучването на Бристолския университет дребните и междинни предприятия в Швеция, Германия, Дания и Франция, които влагат повече в езиково образование, изнасят повече артикули и услуги.

Казано по различен метод вложенията в тази посока на компании от Германия са им донесли приблизително по 10 спомагателни пазара за износ.

Заради това не е изненадващо, че постоянно хората, владеещи повече езици, получават по-големи хонорари. Във Флорида, да вземем за пример, тези които приказват с изключение на британски и испански, получават към 7000 $ повече на година от сътрудниците си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР