Владеенето на български език да е задължително изискване за придобиване

...
Владеенето на български език да е задължително изискване за придобиване
Коментари Харесай

Предлагат владеенето на български език да е задължително за придобиване на българско гражданство

Владеенето на български език да е наложително условие за придобиване на българско поданство от хора с български генезис, както и от лица с родител, придобил българско поданство, плануват оферти за промени в Закона за българското поданство. Предложенията за промени са импортирани в Народното събрание от Министерския съвет. На днешното си съвещание Комисията по правни въпроси ги одобри на първо четене. В поддръжка гласоподаваха 18 народни представители, без „ срещу “ и " въздържал се ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Законодателните промени плануват още основаването на наредба по отношение на невъзможността за освобождение от българско поданство от хора, против които има формирано наказателно произвеждане от способен орган, както и от такива, които имат непогасени финансови отговорности към българската страна или към българско физическо или юридическо лице, открити с влезнал в действие акт на способен орган. Планира се и връчването на удостоверенията за придобиване на поданството да се прави на тържествена гала.

Комисията гласоподава на първо четене и оферти за промени в Закона за Европейската заповед за следствие, импортирани от Министерския съвет. " За " гласоподаваха 18 депутати, без „ срещу “ и " въздържал се ". Промените дават опция да бъдат основани ефикасни правни средства за отбрана при издаване и признание на Европейската заповед за следствие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР